Funcţionarii publici, bonus de 5% din salariu pentru stimularea performanţei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat că funcţionarii publici vor beneficia de un bonus de 5% din salariu pentru stimularea performanţei.

Adăugat: 19 Mai 2017
Ultima actualizare:19 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, astăzi, la Bacău, că funcţionarii publici vor beneficia de un bonus de 5% din salariu pentru stimularea performanţei.

El a explicat şi de ce era necesar ca noua lege a salarizării să prevadă ca, într-o primărie, edilul şef trebuie să aibă cea mai mare indemnizaţie.

"O altă regulă impusă este ca nimeni în primărie să nu aibă salariul mai mare decât primarul, pentru că ar fi aberant şi vor avea o limită minimă care este dată de salariul minim pe economie şi limita maximă dată de salariu viceprimarul şi, în interiorul primei de salarizare, vor trebui să respecte doar ierarhizarea, adică nu pot avea un direct mai mic decât un şef de birou, dar salariul directorului şi al şefului de birou îl stableşte consiliul local la propunerea primarului şi de asemenea vor avea 5% din fondul de salarii o sumă pentru bonificaţii, pentru a stimula performanţa", a precizat liderul PSD.

În ceea ce priveşte remanierea guvernamentală, Liviu Dragnea a precizat că în acest moment, nu este o certitudine.

Cu toate acestea, Dragnea  a subliniat că nu ar ezita să ceară schimbarea unui ministru dacă, în urma unei analize, se va dovedi că în anumite zone este nevoie de un impuls.

Liviu Dragnea a mai susţinu că angajaţii din sistemul de finanţe publice care au protestat în această săptămână faţă de proiectul Legii salarizării unice din sistemul bugetar au fost manipulaţi.

El a declarat că în spatele protestatarilor s-ar fi aflat mai mulţi şefi din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, ale căror salarii ar urma să scadă uşor pe fondul aplicării noii legi.

Liviu Dragnea a mai spus că indemnizaţiile a 50-60 de şefi din ANAF, care actualmente sunt între 14.800 şi 15.000 de lei, ar urma să scadă cu câteva sute de lei, motiv pentru care i-au convins pe oameni să iasă în stradă, spunându-le că şi lor le vor fi micşorate salariile, notează corespondentul RRA, Gabriel Pop.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Reporter:
Gabriel Pop
Adăugat:
19 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza