Sever Voinescu acuză PSD de instigare la violenţă

Deputatul PDL, Sever Voinescu susţine că apelul liderului PSD, Victor Ponta care a chemat cetăţenii să pichteze sediile PDL în ziua judecării recursulului în cazul lui Constantin Nicolescu, reprezintă "instigarea la violenţă şi la nelinişte".

Adăugat: 30 Ianuarie 2011
Ultima actualizare:30 Ianuarie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputatul PDL Sever Voinescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că Victor Ponta "împinge PSD spre insurgenţă", arătând că îndemnul acestuia de a picheta sediile unor partide ţine de o mentalitate specifică a anilor '50.


De asemenea, Sever Voinescu a susţinut că "instigarea la violenţă, la nelinişte socială" de către PSD ar face parte din tactica unui plan menit să-i aducă la putere în România pe Victor Ponta în funcţia de preşedinte şi pe Adrian Năstase în cea de premier.


Sever Voinescu a apreciat că, în ultimele zile, populaţia asistă la unul dintre cel mai violente atacuri politico-mediatice împotriva statului de drept, arătând că arestarea unui lider local al PSD "a născut reacţii din specia delirului la vârful partidului roşu".


"Nouă ni se pare că să chemi populaţia să picheteze sediile unor partide politice pentru a influenţa o decizie într-un anumit proces juridic ţine de o mentalitate specifică anilor '50, iar limbajul liderilor PSD, care intimidează, care ameninţă magistraţii este inadecvat şi de respins", a opinat Sever Voinescu.


Potrivit deputatului PDL, deturnarea opiniei publice de la fondul unui dosar "în linia obsesiei anti-Băsescu" este "un act de diversiune".


"Instigarea la violenţă, la nelinişte socială, crearea de tensiuni sociale, politice face parte din tactica unui plan care urmează să-i aducă la putere în România pe domnul Victor Ponta în funcţia de preşedinte şi pe domnul Adrian Năstase în funcţia de prim-ministru. Mi se pare că acest plan este evident. Iluzia domnului Crin Antonescu, care-şi imaginează că în 2014 sau mai devreme maşinăria PSD va trage intens ca să-l facă pe domnia sa preşedinte al României se va dovedi foarte curând o pilulă amară", a spus Sever Voinescu.


PDL "nu a pus presiune pe judecători"


Şi Monica Macovei, prezentă la conferinţa de presă, a criticat acţiunile PSD, arătând că "atacul PSD este direct împotriva DNA".


"Îmi par extrem de îngrijorătoare aceste declaraţii împotriva judecătorilor care au aceste dosare, care nu sunt politice, sunt de fraudă, de corupţie, mi se pare că mesajul către magistraţii care au îndrăznit să facă treabă fără să se uite la culoarea politică a persoanei inculpate este de intimidare şi cred că ceea ce se plănuieşte când vin la putere cei care au asemenea mesaje, PSD şi aliaţii săi, va fi o prigoană împotriva acestor magistraţi cu mesajul "niciodată să nu mai încercaţi să ne cercetaţi pe noi"", a opinat Monica Macovei, europarlamentar al PDL.


Ea a mai spus că niciodată cei de la PDL nu au pus presiuni pe judecători.


Preşedintele PSD, Victor Ponta, aflat, vineri, la Piteşti, a declarat că PSD cheamă "oamenii din toată ţara" ca în ziua în care se va judeca recursul la decizia de arestare a şefului CJ Argeş, Constantin Nicolescu, să meargă în faţa sediilor PDL şi să ceară să se facă dreptate.


Preşedintele Consiliului Judeţean  Argeş Constantin Nicolescu a fost arestat, joi seară, pentru dare de mită şi trafic de influenţă, iar după pronunţarea deciziei acestuia i s-a făcut rău, în prezent fiind internat la Spitalul Floreasca din Capitală.


Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş este acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false potrivit cărora acestea ar fi fost afectate de inundaţiile din 2005 şi a atribuit contractul de reabilitare unei firme a familiei.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
30 Ianuarie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza