47,5% dintre români ar vota o femeie pentru funcţia de preşedinte

Aproape jumătate dintre români ar vota o femeie pentru funcţia de preşedinte, iar 43% consideră că este mai puţin important dacă preşedintele este bărbat sau femeie, potrivit unui sondaj de opinie realizat de INSCOP.

Adăugat: 10 Septembrie 2014
Ultima actualizare:10 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Majoritatea cetăţenilor ar fi mai degrabă deschişi în a vota o femeie pentru cea mai înaltă funcţie în stat, alegere pe care ar face-o 47,5% dintre români, relevă un barometru de opinie realizat de INSCOP.

Cercetarea sociologică arată că 40,8% nu ar vota o femeie în funcţia de preşedinte al României.

Conform sursei citate, 42,9% dintre români consideră că este mai puţin important dacă preşedintele este bărbat sau femeie.

În acelaşi timp, 38,1% spun că o femeie nu ar fi potrivită pentru funcţia de preşedinte, în timp ce 11,9% dintre respondenţi afirmă că o femeie e mai potrivită pentru funcţia de preşedinte decât un bărbat.

39,9% - Alegerea unei femei nu ar schimba nimic

Alegerea unei femei în funcţia de preşedinte al României nu ar schimba nimic, apreciază 39,9% dintre cei care au participat la sondaj.

Totodată, 23,1% cred că ar schimba lucrurile în bine, 15,4% spun că ar fi mai rău cu o femeie-preşedinte.

Barometrul "INSCOP - Adevărul despre România" a fost realizat de INSCOP Research la comanda "Adevărul" în perioada 30 august - 4 septembrie 2014.

Volumul eşantionului a fost de 1.058 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%.

Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
10 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza