Ziua Naţională a României, sărbătorită la Chişinău

Manifestările organizate de Ziua Naţională a României, coincid cu aniversarea a doi ani de la lansarea Radio Chişinău, un produs al Radio România.

Adăugat: 1 Decembrie 2013
Ultima actualizare:1 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În capitala Republicii Moldova au loc manifestări dedicate Zilei Unirii.

Platforma Civică "Acţiunea 2012", care reuneşte mai multe organizaţii ce militează pentru unirea celor două state, a anunţat că în jurul clădirii guvernului de la Chişinău va fi creat un lanţ uman sub forma unei hore uriaşe.

Şi tot pe 1 Decembrie, Radio Chişinău, canalul Radio România din Republica Moldova, sărbătoreşte, doi ani de când a fost lansat.

În această zi cu adânci semnificaţii pentru românii de pretutindeni, Radio Chişinău, ca post asumat de către Radiodifuziunea Română, îşi onorează statutul printr-o seamă de manifestări organizate în spaţul public.

Cea mai importantă dintre acestea are loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde vor evolua formaţii şi interpreţi de primă mărime atât din România, cât şi din Republica Moldova.

În cadrul concertului nostru vor fi aprinse luminiţele în pomul de Crăciun de către primarul general al Chişinăului, dându-se, astfel, startul sărbătorilor de iarnă, şi vor fi lansate 95 de lampioane, câte unul pentru fiecare an scurs de la actul Marii Uniri din 1918.

În semn de apreciere a performanţelor obţinute de Radio Chişinău în spaţiul mediatic al Republica Moldova, este prezent la postul nostru de radio preşedintele - director general al SRR, Ovidiu Miculescu.

Radio Chişinău, ca proiect special al Radio România, este, în fapt, continuatorul de drept al Radio Basarabia, înfiinţat în 1939 şi distrus de către ocupaţia sovietică după numai 300 de zile de funcţionare.Autor:
Mircea Dascaliuc
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
1 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza