Septimiu Roman, o viaţă închinată Radioului, ne-a părăsit

Colegul nostru, Septimiu Roman, un om dedicat Radioului, un bun coleg şi un umăr de nădejde, ne-a părăsit mult prea devreme, lăsând în urmă multă tristeţe.

Adăugat: 17 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:17 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Septimiu Roman. Fotografie realizată de Alexandru Dolea
trimite pe mail

Colegul nostru, Septimiu Roman, s-a stins din viaţă fulgerator, joi dimineaţă,  în timp ce se afla în Parcul Tineretului din Bucureşti, la varsta de 56 de ani.

În ultimii ani, era corespondentul Radio România Actualităţi acreditat pe lângă Parlamentul României şi Ministerul Apărării Naţionale şi realizator al emisiunii "Euroatlantica".
 
De-a lungul celor peste doua decenii de activitate la Radio România, el a fost, rând pe rând, crainic, redactor la Radiojurnal, realizator de emisiuni, reporter special acreditat pe lângă principalele instituţii ale statului român, corespondent peste hotare (în Republica Moldova, Franţa, China) şi în zone de conflict - în Orientul Mijlociu, trimis special al Radio Romania Actualităţi la evenimente deosebite, atât în ţară cât şi peste hotare.
 
Noi, colegii şi prietenii din Radio ne vom reaminti de Septimiu ca de un om deosebit de tonic, dinamic, vesel şi cu bună dispoziţie, plin de energie, debordant, gata sa sară în ajutorul oricui avea nevoie de el.
 
Dumnezeu sa-l odihneasca în pace!
 
AUDIO Ultimul reportaj de la Senat, semnat de Septimiu Roman, miercuri
 
Colegii din Radio România sunt şocaţi de dispariţia lui Septimiu.
 
Elena Marinescu
 
Astăzi a încetat din viaţă colegul nostru Septimiu Roman... Un bun coleg, care ştia să ne facă să zâmbim, un jurnalist cu o mare experienţă profesională şi cu stagii in teatrele de operaţii din Afganistan si Irak.... Dumnezeu să-l odihneasca!

Simona Şerbănescu
 
Colegul şi prietenul nostru, Septimiu Roman, a murit. Sunt şocată şi împietrită. Dumnezeu sa-l ierte!

SRR deplânge dispariția neașteptată a jurnalistului Septimiu Roman

Societatea Română de Radiodifuziune îşi exprimă profundul regret pentru pierderea timpurie şi neaşteptată a colegului, jurnalistului şi excepţionalului profesionist care a fost Septimiu Roman.
 
"Consiliul de Administraţie al Radio România deplânge dispariţia neaşteptată a jurnalistului Septimiu Roman şi este alături de familie şi colegii din instituţie în aceste momente, apreciind că Radioul Public pierde un jurnalist excepţional, care, prin întreaga sa activitate, a contribuit la menţinerea SRR în fruntea instituţiilor media din România. Preşedintele-director general al SRR şi-a exprimat, la rândul său, regretul faţă de pierderea pe care instituţia a suferit-o, subliniind că, prin dispariţia lui Septimiu Roman, Radio România a pierdut un prieten extraordinar, dar şi un model şi un formator al tinerilor jurnalişti de radio.Vocea sa inconfundabilă, pasiunea şi profesionalismul care i-au caracterizat întreaga activitate vor dăinui în memoria milioanelor de ascultători ai Radio România. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", se arată într-un comunicat al SRR.
 
Cei care l-au cunoscut pe Septimiu Roman şi doresc să îşi ia adio de la el o pot face vineri după-amiază, la capela Bisericii Sfântul Nicolae Militari, str. Politehnicii nr. 7.
 


Autor:
Nicu Popescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
17 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza