UDMR susţine reducerea contribuţiei la CAS

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că reducerea contribuţiei de asigurări de sănătate propusă de Guvernul Ponta este un lucru bun.

Liderul UDMR exprimă însă rezerve în ce priveşte intenţia Guvernului USL de a introduce un impozit diferenţiat.

"În ceea ce priveşte reducerea CAS-ului, noi am avut intenţia să facem acest lucru. Este un lucru bun. Eu consider că trebuie făcut. În ceea ce priveşte impozitul diferenţiat, încă nu am făcut o analiză. Important este să nu existe impozit peste 16% şi eu sunt adeptul impozitului unic, deci nu impozitului diferenţiat, dar nu vreau să comentez până când nu văd mai multe elemente, dar CAS-ul e un lucru bun" a spus el.

Hunor a amintit că UDMR a cerut încă din 2010 să se reducă această contribuţie.

"Noi am susţinut încă din 2010 că trebuie făcut acest pas. Eu cred că şi Guvernul USL va face acest lucru în momentul potrivit, probabil pentru 2013, dar e un lucru bun" a afirmat acesta.

Premierul Victor Ponta a declarat recent, că Guvernul intenţionează ca, anul viitor, să reducă nivelul contribuţiilor de asigurări sociale cu cinci puncte procentuale la angajator, să păstreze impozitul la 16% pentru societăţile comerciale şi persoanele cu venituri medii, dar să introducă alte două cote de impozitare de 12 şi 8% pentru persoanele cu venituri foarte mici.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Mai 2012
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste