Preşedintele Casei de Sănătate, Lucian Duţă, demisionează

Lucian Duţă demisionează de la preşedinţia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, precizând că îşi reproşează problema restructurării spitalelor.

Lucian Duţă a anunţat că îşi  va depune demisia din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Potrivit redactorului RRA, Adriana Turea, gestul său se doreşte unul de onoare, în condiţiile în care premierul desemnat Victor Ponta şi-a propus înlocuirea tuturor secretarilor de stat.

Preşedintele CNAS a amintit, luni,  în cadrul unui bilanţ realizat la trei  ani de la preluarea mandatului că printre nereuşitele sale se numără problema restructurării spitalelor şi cea a consolidării medicinei ambulatorii şi primare.

Lucian Duţă a fost numit la conducerea CNAS în decembrie 2009, după ce în perioada 26 februarie - 9 decembrie 2009 a ocupat funcţia de director general la Societatea Naţională a Sării SA - SALROM.

Duţă a fost managerul Spitalul Clinic CF nr. 2 Bucureşti (în 2007), director general la Spitalul Judeţean "Sfinţii Constantin şi Elena", judeţul Ilfov (în perioada octombrie 2004 - iulie 2006), director general adjunct în Ministerul Sănătăţii - Direcţia Generală Asistenţă Medicală (în 2004), cercetător ştiinţific la Academia Română de Ştiinţe (2002 - 2004) şi asistent cercetare la Spitalul Universitar de Urgenţă, Bucureşti (între 2001 şi 2003).

Din 2004 până în 2008, Lucian Duţă a fost preşedintele Comisiei Sănătate şi Protecţie Socială - Consiliul General al Municipiului Bucureşti, iar în perioada 2004 - 2009 a fost consilier general.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 7 Mai 2012
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste