PSD şi PNL contestă numirea unor noi membri ai CNA

Deputaţii PSD şi PNL au contestat, la Curtea Constituţională a României, numirea unor noi membri la Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Deputaţii din Opoziţie au contestat, marţi, la Curtea Constituţională a României, hotărârea Parlamentului privind numirea unor noi membri la CNA, a declarat, pentru Agerpress, Mircea Duşa, liderul deputaţilor social-democraţi.

Duşa a menţionat că hotărârea Parlamentului privind numirea unor noi membri la CNA încalcă mai multe prevederi constituţionale, respectiv modul în care trebuie să se numească membri în instituţiile subordonate Parlamentului, că nu a existat cvorum de şedinţă la audierea acestora, context în care a fost întocmit un proces-verbal şi nu un aviz.

De asemenea, el a declarat că potrivit algorimtului politic PDL şi PSD trebuie să propună câte doi membri în CNA, iar PNL şi celelalte partide câte unul.--fb1

"Prin aceste numiri urmăresc să schimbe majoritatea în CNA pentru ca presa să fie cenzurată", a spus Duşa.

Liderul deputaţilor social-democraţi a precizat că această contestaţie este semnată de 67 de deputaţi PSD şi 42 PNL.

“Această contestaţie este semnată de 67 de deputaţi PSD şi 42 deputaţi PNL şi critică, în principal, încălcările normelor constituţionale privind numirile la instituţiile subordonate Parlamentului, în speţă la CNA”, a spus Mircea Duşa.

El a mai menţionat că deputaţii cer Curţii să declare neconstituţională numirea la CNA.

„Având în vedere aceste elemente de neconstituţionalitate am solicitat Curţii să se pronunţe asupra acestei hotărâri, să declare neconstituţională numirea la CNA”, a subliniat el.

Plenul reunit al Parlamentului a desemnat trei noi membri la CNA

Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a aprobat, pe 28 februarie, desemnarea a doi noi membri titulari în Consiliul Naţional al Audiovizualului şi a unui membru supleant.

Lorand Turos, din partea UDMR, şi Valentin Alexandru Jucan, din partea PDL, sunt cele două propuneri ale Comisiilor de Cultură din Camera Deputaţilor şi Senat pentru funcţiile de membri ai CNA, iar pentru funcţia de membru supleant pe Mihail Marius Badea, din partea PDL.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Martie 2012
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste