Parlamentarii opoziţiei rămân fără indemnizaţii

Indemnizaţiile de şedinţă ale parlamentarilor opoziţiei, care nu au participat la şedinţele de plen în luna februarie vor fi tăiate.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis că parlamentarii care nu au participat la şedinţele de plen sau au semnat condica, dar nu au participat la vot, vor avea indemnizaţiile diminuate.

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga a anunţat că aceeaşi decizie s-a luat şi pentru senatori, adăugând că de tăieri nu scapă nici senatorii puterii care absentează de la lucrări.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, explică faptul că nu este pentru prima dată când măsura se aplică.   

"Lucrul ăsta se întâmplă nu numai în această lună, se întâmplă în fiecare lună ca aceste diurne să fie tăiate dacă nu eşti prezent la plen. Să spunem un lucru: ce poţi să-ţi donezi în momentul în care tu nu ai muncit pentru banii respectivi? Donezi banii pentru care ai muncit, nu banii pentru care nu ai muncit", a declarat Roberta Anastase.

Parlamentarii opoziţiei, o lună de protest

Parlamentarii opoziţiei au anunţat la începutul lunii februarie că vor începe un protest parlmentar şi nu vor participa la lucrările Legislativului.

Opoziţia a anunţat că va reveni în Parlament dacă se vor declanşa alegeri anticipate sau preşedintele Băsescu va fi suspendat.

Lucrările Parlamentului s-au desfăşurat timp de o lună de zile în absenţa parlamentarilor Uniunii Social Liberale, iar puterea a votat proiecte de lege, având minimum de voturi necesare.
 

Victor Ponta: Parlamentarii PSD care nu-şi donează indemnizaţia, excluşi din partid

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus, luni, că parlamentarii social-democraţi care nu doresc să-şi doneze indemnizaţia vor fi excluşi din partid şi implicit de pe listele de candidaţi.

Ponta a declarat că şi-a donat deja indemnizaţia pe luna februarie, urmând să facă acelaşi lucru în continuare.

"Pe 5 martie, când se încasează indemnizaţiile de parlamentar, acestea vor fi donate. (...) Dorim să fim solidari cu cei care suferă. Dacă va fi vreun parlamentar de la PSD care nu va accepta acest lucru şi va considera că propriul lui interes financiar este mai important, va pleca din PSD şi nu va candida la alegerile din noiembrie", a afirmat Ponta.

Preşedintele PSD a motivat că există mulţi şomeri care suferă în România şi a adăugat că aşteaptă un gest similar şi de la parlamentarii PDL, "pentru că sunt oameni care au murit la propriu din cauza legilor adoptate de aceştia".
   
   


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 1 Martie 2012
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste