Crin Antonescu: Nu ne potrivim stilistic cu suflul nou al discursului lui Ponta

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că liberalii nu se potrivesc "stilistic" cu "suflul nou" al discursului liderului PSD Victor Ponta.

Liderul PNL a fost întrebat, joi, în conferinţa de presă organizată după o reuniune a liderilor PNL, dacă liberalii au fost deranjaţi de discursul lui Victor Ponta în Parlament.

El a răspuns că în USL nu s-a vorbit de "expunerea a 15 sau 5 condiţii", adăugând că "nu ne potrivim stilistic cu suflul nou al discursului domnului Ponta".

Crin Antonescu a adăugat că Uniunea Social Liberală a convenit că nu participă la învestirea Guvernului Ungureanu, decizie luată împreună cu PSD şi PC.
    
Potrivit lui Antonescu, Victor Ponta a considerat că ar fi mai bine să meargă preşedinţii partidelor în Parlament pentru a expima punctele de vedere.
    
"Opţiunea noastră a fost alta", a continuat liderul PNL, menţionând că, dacă tot era hotărât să meargă, Ponta a fost rugat să vorbească în numele USL.
  
Victor Ponta: A fost discursul cel mai potrivit pentru acest moment

Liderul PSD, Victor Ponta, a susţinut, joi, în plenul Parlamentului la şedinţa un discurs amplu şi a afirmat că opoziţia ar putea colabora politic cu viitorul premier.

Victor Ponta a precizat că a discutat cu Crin Antonescu, în contextul în care o parte dintre liberali, printre care Mihai Voicu, şi-ar fi exprimat nemulţumirea faţă de discursul ţinut de preşedintele PSD la învestirea Guvernului Ungureanu.

"Din punctul nostru de vedere, nu este nicio problemă, a fost discursul cel mai potrivit pentru acest moment. Dacă însă sunt unele voci prin PNL care sunt nemulţumite, e treaba lor, dar cred că le va trece", a spus Ponta.
    
Ulterior, conducerea PNL a convocat o şedinţă ad-hoc pentru a discuta atitudinea PSD şi a preşedintelui formaţiunii social-democrate.
    
La sosirea la sediul PNL, deputatul PNL Radu Stroe a declarat că "ceva e în neregulă" în discursul susţinut de liderul PSD Victor Ponta în Parlament, la şedinţa de învestire a Guvernului Ungureanu, precizând că se va discuta pe această temă la întâlnirea conducerii PNL.

Crin Antonescu: Guvernul Ungureanu este ilegitim şi nereprezentativ

Cât priveşte votul de încredere primit de Cabinetul Ungureanu,  Crin Antonescu, a afirmat că noul guvern învestit joi de Parlament este ilegitim şi nereprezentativ şi nu este o soluţie la protestele din societatea românească.

Crin Antonescu a precizat că motivul pentru care liberalii nu au participat la şedinţa Parlamentului este că guvernul Ungureanu este "ilegitim şi nereprezentativ".
   
El a spus totodată că este nevoie de unitatea, fermitatea, dedicaţia USL, subliniind că PNL a iniţiat împreună cu partenerii săi acest proiect şi îl dezvoltă cu credinţa că este unul necesar şi câştigător.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Februarie 2012
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste