AUDIO Emil Boc:Prudenţă şi pentru 2012!

Premierul Emil Boc atrage din nou atenţia că România trebuie să fie extrem de prudentă şi să se împrumute cât mai puţin.

"România va trebui să rămână în 2012 extrem de prudentă, să-şi facă un buget echilibrat şi să se împrumute cât mai puţin, în condiţiile în care toate prognozele de creştere economică la nivelul Uniunii Europene au fost revizuite în scădere pentru anul viitor", a declarat vineri, premierul Emil Boc.

Şeful guvernului a adăugat că România va fi obligată să revizuiească în scădere prognoza de creştere economică.

"Această revizuire a creşterii economice pentru Uniunea Europeană de la 2,1 la 1,4 anul viitor, nu este o veste bună pentru nimeni, nici pentru România, care va fi obligată să-şi revizuiască prognoza de creştere economică. Pentru că, dacă, iniţial, în primăvară agreasem cu Comisia Europeană o prognoză de 3,5 - 4% pentru 2012, în baza căreia am şi conceput bugetul de stat, proiectul legii, acum va trebui să discutăm la un alt nivel după această revizuire a prognozei de creştere economică pentru întreaga Uniune Europeană" a explicat Emil Boc.

El a precizat vineri seară, la postul public de televiziune, că proiecţia bugetului de stat pe 2012 oferă foarte puţine şanse pentru scăderea contribuţiilor sociale.

Cât posibilitatea de creştere a salariilor bugetarilor din 2012, premierul a fost sceptic şi a declarat că revenirea salariilor angajaţilor din sectorul bugetar, la nivelul din iunie 2010, depinde de creşterea economică.

"Totul depinde de economie şi, când vom avea toţi indicatorii macroeconomici, vom spune ce se poate. Nu vreau să dau speranţe deşarte şi vreau să le spunem românilor că atât se poate, acestea sunt cifrele şi, dacă vrem să rămânem în picioare şi să nu intrăm într-un derapaj economic, atât poate România să-şi permită în 2012 şi pentru anii următori şi, în funcţie de creşterea economică, putem să avem nuanţe", a mai spus Emil Boc, la TVR1.

El a adăugat că Guvernul preferă să urmeze un scenariu prudent şi i-a criticat pe liderii Opoziţiei, spunând că o eventuală aplicare a promisiunilor lor ar conduce la majorarea deficitului bugetar cu cinci procente.

"Prefer să mergem pe un scenariu prudent şi realist decât pe promisiuni fără acoperire, aşa cum face Opoziţia. Dacă am merge pe promisiunile populiste ale Opoziţiei, ar trebui să majorăm cu cinci procente deficitul şi prima întrebare pe care le-o adresez domnilor Ponta şi Antonescu este cine crede că-i mai împrumută să poată avea acoperite promisiuni populiste într-un an electoral? Nimeni. Niciun lider din UE nu mai vorbeşte o limbă a populismului, aşa cum vorbeşte Opoziţia din România", a atacat Emil Boc partidele din opoziţie.

Şeful executivului a mai spus că 2012 va fi "un an de maturitate pentru întrega clasă politică".


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 22 Octombrie 2011
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste