Bugetul pe 2012, finalizat

Premierul Emil Boc a afirmat, luni, că proiectul bugetului de stat pe 2012 a fost finalizat, însă, documentul va fi înaintat Parlamentului după ce Comisia Europeană va anunţa prognoza de creştere economică.

Emil Boc a declarat la o întâlnire pe care a avut-o la Palatul Parlamentului cu grupul senatorilor PDL că proiectul bugetului de stat pe 2012 va fi înaintat Parlamentului după ce va fi stabilit nivelul deficitului bugetar pentru anul viitor, în urma negocierilor cu FMI şi Comisia Europeană.

"Practic, bugetul de stat în forma proiectului este finalizat la Guvern, doar că aşteptăm doi indicatori macroeconomici foarte importanţi pe care trebuie să-i stabilim în perioada imediat următoare şi care nu depind de noi. În 24 octombrie, Comisia Europeană va anunţa oficial prognoza de creştere economică pentru fiecare ţară din UE, inclusiv pentru România. O prognoză revizuită în urma ultimelor lucruri întâmplate pe pieţele europene. Şi, de asemenea, în urma negocierilor cu CE şi FMI, vom avea, după 24 octombrie, în perioada imediat următoare, nivelul deficitului pentru anul 2012. Fără aceşti doi indicatori macroeconomici nu se poate înainta bugetul la Parlament. Noi am finalizat, la nivel guvernamental, o primă formă a proiectului de buget, dar pe indicatorii agreaţi în vară cu FMI şi CE, indicatori macroeconomici care, din nefericire, se revizuiesc în întreaga Europă", a spus Emil Boc.

Conform legii, proiectul de buget pentru anul următor trebuie transmis Parlamentului de către Guvern până la data de 15 octombrie a fiecărui an.

Pentru acest an, guvernul şi FMI mizează pe o creştere economică de 1,5%. Estimarea actuală pentru creşterea de anul viitor este de 3,5-4%.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Octombrie 2011
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste