Prognozele pentru 2012, afectate de turbulenţele externe

Premierul Emil Boc a explicat că prognoza de creştere economică pentru anul viitor va fi afectată de turbulenţele şi nesiguranţa existente pe pieţele europene şi în lume.

Primul ministru a precizat, miercuri, că România îşi va menţine cota unică de 16%, ca măsură de încurajare a investiţiilor.

"România îşi menţine politica cotei unice de 16%, care reprezintă un important stimulent pentru atragerea investiţiilor autohtone şi străine", a subliniat Emil Boc.

Potrivit șefului Executivului, România este în grafic, anul acesta, în ceea ce priveşte prognozele de creştere economică, dar, pentru 2012, perspectivele nu sunt atât de optimiste, date fiind turbulenţele existente pe pieţele lumii.

"Din nefericire, prognoza de creştere pentru 2012 este afectată în sens negativ datorită turbulenţelor şi nesiguranţei existente pe pieţele europene şi din lume", a declarat, miercuri, la Ploiești, premierul Emil Boc.

Șeful Executivului a mai precizat că anul acesta sunt şanse să se atingă paramentrii prognozaţi, respectiv creşterea economică de 1,5% şi deficitul bugetar de minus 4,4%.

Premierul a mai susținut că România are câteva avantaje care o fac atractivă pentru investitori privaţi autohtoni sau străini, unul dintre acestea fiind macrostabilitatea asigurată de măsurile luate în 2010.

"Din acest punct de vedere, România are o situaţie mai bună decât alte ţări care se confruntă în acest moment cu situaţii critice, dar în acelaşi timp nu este şi nu poate fi imună la ce se întâmplă în Europa şi în lume", a afirmat Emil Boc.

Primul ministru a anunțat, în acest context,  că va fi continuată politica de acordare a ajutoarelor de stat pentru acei investitori care creează locuri de muncă şi realizează investiţii substanţiale în România.

"Aici, această investiţie de 20 de milioane de euro care creează peste 100 de locuri de muncă beneficiază în timp de un sprijin din partea statului de aproximativ 8 milioane de euro, sub rezerva realizării aceste investiţii", a explicat şeful Executivului.

Premierul Emil Boc a participat, miercuri, la inaugurarea unei fabrici de sisteme de micro-irigaţii, la Ariceştii Rahtivani, în judeţul Prahova.

Valoarea investiţiei este de 20 de milioane de euro.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 5 Octombrie 2011
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste