Guvernul continuă politica angajării "unul din şapte"

Premierul Emil Boc a declarat că nu se vor face angajări în sistemul bugetar decât în cooncordanţă cu Acordul semnat cu Comisia Europeană.

Guvernul va aplica în continuare politica angajării "unul din şapte", în paralel cu disponibilizările anunţate în Ministerul de Interne şi ANAF, a  afirmat premierul Emil Boc."Acordul semnat cu Comisia Europeană  este foarte clar şi în privinţa angajărilor şi anume o singur persoană poate fi angajată la stat doar dacă alte şapte sunt disponibilizate", a spus Emil Boc.Şeful executivului a avut o poziţie nuanţată în cazul  companiile de stat despre care,  a spus că  vor fi analizate modalităţile de restructurare pentru oprirea pierderilor."Trebuie făcute analize pe fiecare companie în parte, pentru că obiectivul este ca aceste companii de stat s nu mai producă pierderi, pentru că aceste pierderi se decontează din buzunarul dumneavoastră şi al fiecărui cetăţean român. Orice companie de stat care lucrează pe pierderi înseamnă bani luaţi de la pensii, de la salarii, de la învăţământ /.../  şi daţi-i acolo ca să lucreze nişte oameni pe pierderi planificate. Acest lucru nu mai poate continua", a mai spus Boc.Cât priveşte recuperarea salarilor bugetarilor, Emil Boc a dat asigurări că există această posibilitate, dar numai cu respectarea strictă a strategiei fiscal-bugetare."Strategia fiscală, evident, lasă loc pentru recuperarea salariilor bugetarilor, repet, lasă loc pentru acest lucru. Vom vedea în concret la legea bugetului şi la legea salarizării pe 2011 etapele şi modalităţile concrete de recuperare a drepturilor salariale", a precizat el.  Emil Boc a subliniat  că se va continua impozitarea  suplimentară a proprietarilor de mai multe case şi maşini."De asemenea, politica de impozitare suplimentară a persoanelor care deţin în proprietate mai multe case sau maşini de lux va fi extinsă şi pe anul viitor" - a spus şeful executivului.Premierul Emil Boc s-a întâlnit  la sfârşitul săptămânii, la Palatul Victoria, pentru prima oară,  cu noul membru al Cabinetului său, ministrul sănătăţii, Ritli Ladislau.
Discuţiile au vizat  mecanismul prin care acesta va coordona Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, problemele de finanţare ale ministerului, precum şi măsurile de reformă necesare în domeniu.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 22 August 2011
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste