Elena Udrea: 2011, cel mai bun an din mandat

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, se declară mulţumită de gradul de ocupare de pe litoralul românesc și apreciază că 2011 este cel mai bun an de când a preluat mandatul.

Elena Udrea pune pe seama revenirii creșterii economice rezultatele înregistrate, în această vară, pe litoralul românesc.
 

”Ca ministru al turismului, sunt extrem de bucuroasă atunci când văd că structurile de cazare de pe litoral lucrează la capacitate maximă. Din acest punct de vedere, cred că 2011 este cel mai bun an de când mi-am început mandatul. Pun creşterea numărului de turişti de pe litoral în principal pe seama uşoarei creşteri economice de anul acesta. Ceva mai multă stabilitate financiară pentru români se traduce prin mai multe vacanţe şi, în final, mai mulţi bani cheltuiţi la mare în Români”,  afirmă ministrul turismului, pe blogul personal.


Elena Udrea susține că, potrivit unei analize a Institutului Național de Statistică, românii şi-au crescut cheltuielile în acest an faţă de 2010, principala cheltuiala făcută în plus fiind legată de concedii.


Totodată, mai puţini români au ales anul acesta să plece în vacanţe din ţară. 


Numărul turiştilor, în creştere cu 10%, față de 2010


”Se vede că destinaţiile de turism interne şi în special litoralul sunt pline acum.  Nu întâmplator, cred eu, sezonul estival de anul acesta este mai bun şi pe fondul unei campanii de presă mai puţin distructive decât în ultimii ani. Sigur, am avut alge, acum sunt preţuri de Miami, dar nu se compara cu radiaţiile ucigașe de anul trecut (prezente, nu se ştie cum, doar pe litoralul românesc, nu şi pe cel bulgaresc), cu peştele-dragon de acum doi ani, otrăvitor şi extrem de agresiv, sau cu păianjenii ucigaşi de acum câţiva ani, adevărate tarantule amazoniene. Semn că, atunci când presa nu vrea să facă rău, lucrurile pot să iasă şi bine”, declară, pe blogul personal, Elena Udrea.


Elena Udrea a reamintit, marți, că problemele de funcţionare, dezvoltare şi modernizare a staţiunilor sunt de competenţa autorităţii publice locale, iar uneori mai ţin şi de alte ministere.


În plus, ministrul turismului consideră greșit faptul că plajele se află încă în administrarea Ministerului Mediului.


Elena Udrea: E nevoie de infrastructură pentru a avea o destinaţie atractivă pentru turiştii străini


'Vor mai trebui să treacă vreo câţiva ani până să avem o destinaţie cu adevărat atractivă pentru turiştii străini. În bună măsură, avem nevoie de infrastructură. Deocamdată, ne bazăm doar pe cei care îndură, cu stoicism, drumurile către litoral. Terminarea lucrărilor la calea ferată, drumul care leaga nordul litoralului de sud, dar şi încă o porţiune din autostradă au reprezentat un impuls important anul acesta. Cred că, în momentul în care toate aceste investiţii în infrastructura vor fi duse la îndeplinire, situaţia se va îmbunătăţi şi mai vizibil. Mai avem însă de lucru. Iar această sarcină revine statului şi trebuie tratată ca atare”, a mai declarat, marți, Elena Udrea.


În opinia sa, în cei trei ani ai mandatului său s-a realizat mai mult  pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, chiar şi a celei de pe litoral, decât în cei 18 ani care au urmat după decembrie 1989.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 August 2011
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste