Emil Boc, preocupat de eradicarea "muncii la negru"

Premierul Emil Boc a anunţat, marţi, că Ministerul Muncii elaborează un program de eradicare a muncii la negru. Foto:Agerpres

Noul Cod al Muncii va intra în vigoare luni, odată cu legea zilierilor, ale cărei norme metodologice vor fi aprobate în această săptămână.
Ministrul interimar al muncii recomandă tuturor angajatorilor să încheie contracte de muncă pentru tot personalul şi promite o colaborare strânsă între ministerele cu atribuţii în domeniu pentru a depista şi sancţiona aspru pe toţi cei care nu respectă legea."Obiectivul nostru este să creştem numărul contractelor de muncă prin diminuarea muncii la negru. Am stabilit împreună cu ministrul de interne, împreună cu Ministerul Finanţelor un program complex de combatere a muncii la negru, cu scopul de a creşte numărul contractelor de muncă. Deci, în subsidiar ne interesează amenzile sau sancţiunea penală. Obiectivul nostru este, în primul rând, protecţia salariatului, astfel încât el să aibă drept la pensie, la şomaj, la sănătate, pentru că asta înseamnă în ultimă instanţă un contract de muncă, în comparaţie cu situaţia pe care o are acum la negru", a subliniat Emil Boc.El a atras atenţia că vor fi sancţionaţi drastic cei care utilizează "munca la negru".
"Atrag atenţia în mod ferm tuturor acelora care astăzi încă mai utilizează sau se gândesc să utilizeze forme nelegale cu privire la salariaţi să încheie contracte de muncă, pentru că noul Cod al Muncii prevede atât sancţiuni pecuniare, adică amenzi de trei ori sau chiar de patru ori mai mari, precum chiar şi posibilitatea sancţiunii penale", a subliniat Boc.
Premierul Emil Boc a mai precizat că în zilele următoare va fi anunţat şi viitorul candidat la portofoliul muncii, care va fi din rândul membrilor PD-L.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 26 Aprilie 2011
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste