Premierul Emil Boc, ministru interimar la Ministerul Muncii

Premierul Emil Boc preia,vineri, mandatul de interimar la conducerea Ministerului Muncii, de la fostul deţintător al portofoliului, Ioan Botiş - a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.Foto:Agerpres


Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi,  decretele prin care a luat act de demisia lui Ioan Botiş din funcţia de ministru al muncii şi prin care premierul Emil Boc a fost numit interimar la conducerea acestui minister.Nelu Ioan Botiş a anunţat, miercuri, că demisionează din funcţia de ministru al muncii şi a susţinut că este o demisie de onoare din motive de moralitate.

 

Ioan Botiş a demisionat miercuri, după ce ANI a declanşat verificările în legătură cu un posibil conflict de interese, în contextul în care soţia sa a lucrat la un proiect finanţat de Guvern şi din bani europeni.

 

Botiş a ţinut să precizeze că demisia sa este una de onoare, care are la bază motive de moralitate.
 

 

"Astăzi, cu scuzele de rigoare, îmi prezint demisia.  La baza demisiei stau motive de moralitate. Consider că este o demisie de onoare, imi cer scuze cetăţenilor. În calitate de ministru sunt conştient că am creat o posibilă interpretare a acţiunilor pe care le-a desfăşurat soţia mea, în calitate de angajat al " Asociaţiei Parteneriat Euroactiv", a spus Ioan Botiş.Demisia a fost salutată de reprezentanţii Coaliţiei, iar cei ai Opoziţiei au pus-o pe seama presiunii mediatice şi a alegerilor interne din PD-L.Purtătorul de cuvânt al PD-L, Sever Voinescu, a declarat  că plecarea lui Botiş a reprezentat doar un incident de natură politică şi nu a ţinut de performanţele profesionale ale acestuia.  
 

 

Premierul Emil Boc  a preluat vineri, funcţia de ministru interimar al muncii, famieliei şi protecţiei sociale.
 

 

Cel mai probabil, după Sărbătorile Pascale, va fi numit noul ministru de resort.  

 

 

 


 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 22 Aprilie 2011
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste