Premierul Emil Boc va fi şi ministru interimar al muncii

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat, joi, Decretul prin care ia act de demisia ministrului muncii Ioan Botiş.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat joi, şi decretul pentru desemnarea premierului Emil Boc, ca ministru interimar al muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, după ce, miercuri, în cadrul şedinţei de guvern, pentru interimatul acestie  funcţii fusese numit secretarul de stat Nicolae Ivăşchescu.

 

 


Premierul Emil Boc va prelua, vineri dimineaţă interimatul Ministerului Muncii în cadrul unei ceremonii de predare -primire la sediul acestui minister, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

 

 

 

Ea a precizat că ora va fi stabilită după publicarea în Monitorul Oficial a decretului prezidenţial.

 

 

 

Ministrul muncii, Ioan Nelu Botiş, a anunţat, miercuri într-o conferinţă de presă, că şi-a depus demisia cu întârziere de o zi, întrucât, l-a aşteptat pe preşedintele Traian Băsescu să se întoarcă din Azerbaidjan pentru a-l informa.Ioan Botiş a  expilicat ziariştilor prezenţi că a vrut să facă acest gest încă de marţi, considerând că, deşi nu are o problemă juridică, are o problemă morală în legătură cu implicarea familiei sale în absorbţia de fonduri europene în domeniul muncii.

 

 

Coaliţia de guvernare se va reuni săptămâna viitoare pentru a stabili cine va ocupa postul de ministru al muncii, rămas liber după demisia de miercuri a lui Ioan Botiş.Demisia a fost salutată de reprezentanţii Coaliţiei, iar cei ai Opoziţiei au pus-o pe seama presiunii mediatice şi a alegerilor interne din PD-L.


Gheorghe Barbu şi Marian Sârbu, Claudia Boghicevici sau Raluca Turcan sunt numele vehiculate pentru a-l înlocui pe demisionarul Ioan Botiş.


PD-L nu găseşte nici un motiv pentru care să cedeze portofoliul muncii.


Purtătorul de cuvânt al PD-L, Sever Voinescu, spune că plecarea lui Botiş a reprezentat doar un incident de natură politică şi nu a ţinut de performanţele profesionale ale acestuia.  


Principalul partener de guvernare al PD-L, UDMR, nu doreşte şefia de la muncă.


Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, susţine că, potrivit protocolului, fotoliul de la Ministerul Muncii revine PD-L şi, prin urmare, acesta trebuie să facă nominalizarea unui nou ministru.


UNPR, pe de altă parte, îl are pregătit pentru Ministerul Muncii pe Marian Sârbu, care a mai ocupat acest post şi în guvernarea Năstase, dar şi în cele câteva luni de guvernare PD-L-PSD.


Oricare va fi nominalizarea premierului Emil Boc, aceasta va fi dezbătută în cadrul coaliţiei, care se va reuni cel mai probabil miercurea viitoare.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 21 Aprilie 2011
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste