Ministrul Ioan Botiş a demisionat

Nelu Ioan Botiş a anunţat, miercuri, că demisionează din funcţia de ministru al muncii şi a susţinut că este o demisie de onoare din motive de moralitate.

Ioan Botiş a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă, că îşi cere scuze că a întârziat cu o zi, înaintarea demisiei sale.

 

El a motivat acest lucru prin faptul că a ţinut să-l informeze pe primul ministru despre situaţia sa şi că a trebuit să facă o informare pentru preşedintele Traian Băsescu, care se afla în vizită în Azerbaidjan.

 

Botiş a ţinut să precizeze că demisia sa este una de onoare, care are la bază motive de moralitate.

 

"Astăzi, cu scuzele de rigoare, îmi prezint demisia.  La baza demisiei stau motive de moralitate. Consider că este o demisie de onoare, imi cer scuze cetăţenilor. În calitate de ministru sunt conştient că am creat o posibilă interpretare a acţiunilor pe care le-a desfăşurat soţia mea, în calitate de angajat al " Asociaţiei Parteneriat Euroactiv", a spus Ioan Botiş.

 

Fostul ministru al muncii,  a trecut în revistă activitatea pe care a depus-o în cele 8 luni, de când a deţinut această funcţie şi a declarat că  " a fost o perioadă extrem de bună", în care a  lucrat şi a promovat 18 legi.

 

Botiş a amintit printre cele cele mai importante legi adoptate în mandatul său: Legea salarizării unice, Codul Muncii, Legea Dialogului Social, Legea zilierilor.

 

El a precizat că este deja postată pe site-ul Ministerului Muncii, Legea privind asistenţa socială, care - a spus el- speră să fie adoptată de asemenea.

 

Botiş a mai anunţat  că a fost negociat cu Banca Mondială un împrumut pentru reforma în domeniul asistenţei sociale - deci sunt create premisele pentru a putea continua reforma, a subliniat acesta.

 

"Îmi exprim încrederea că toate aceste legi pe care le-am susţinut şi le-am promovat vor duce la un singur lucru: la crearea de condiţii de trai mai bune pentru cetăţenii României", a mai spus ministrul demisionar.

 

În finalul declaraţiei de presă, Nelu Ioan Botiş  şi-a cerut scuze publice, locuitorilor municipiului Bistriţa, cei care l-au susţinut şi pe care "i-a dezamăgit", dar şi colegilor din Guvern, pentru un eventual prejudiciu de imagine.

 

La întrebarea jurnaliştilor, cine îl va înlocui, fostul ministru a  răspuns că premierul va decide acest lucru.

 

Premierul Emil Boc a acceptat demisia ministrului muncii, Ioan Botiş, şi a anunţat că va prezenta, în scurt timp, şefului statului o nouă propunere.


 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 20 Aprilie 2011
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste