Emil Boc:Demisia lui Ioan Botiş, decisă de ANI

Premierul Emil Boc a declarat, marți, că ministrul muncii, Ioan Botiş, este un om de bună-credinţă și va demisiona imediat în cazul în care Agenția Națională de Integritate constată în acest caz un conflict de interese.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, este verificat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate care urmează să stabilească dacă demnitarul se află într-un conflict de interese, având în vedere că soţia acestuia este consilier pe proiectul "Şansa la demnitate", finanţat de Uniunea Europeană şi Guvern.


Șeful Executivului s-a întâlnit, marți, la Palatul Victoria, cu Ioan Botiș, prilej cu care ministrul muncii i-a explicat în ce constă implicarea soției sale în acest proiect.


”Domnul Botiș este un om onest, de bună-credinţă. Situaţia sa nu este nouă, ea datează practic de la începutul anului, şi am convenit în felul următor: dacă autoritățile statului, mă refer aici la Agenţia Naţională de Integritate, vor constata că există un conflict de interese, imediat îşi va prezenta demisia, pentru că aşa cum am spus este un om de bună-credinţă, un ministru care a făcut o treabă foarte bună. Dacă acest lucru se va constata, aceasta va fi soluţia. Aştept concluziile ANI", a precizat Emil Boc, marți, în județul Teleorman.
 

 

Primul ministru a afirmat că din primele date analizate, marţi, rezultă că nici Ioan Botiş şi nici soţia acestuia nu sunt membri ai ONG-ului care a obţinut fonduri europene şi nici nu ocupă funcţii de conducere în cadrul acestei organizaţii neguvernamentale.


"Este însă treaba autorităţilor să lămurească situaţia", a subliniat premierul Boc.


 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Aprilie 2011
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste