Opoziția a prezentat "Cartea neagră a guvernării"

La un an de la instalarea în funcţie a cabinetului Ciucă, opoziţia a făcut un raport critic al guvernării.

Inflaţia uriaşă, lipsa de preocupare pentru a reduce cheltuielile din ministere sau menţinerea pensiilor speciale pentru aleşi,  sunt amintite toate în 'Cartea neagră a guvernării', lansată ieri, în Piaţa Victoriei, de preşedintele USR, Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă: Un an de guvernare PSD-PNL a însemnat scumpiri record, plagiate şi proiecte ratate; şi n-avea cum să fie altfel decât proastă această guvernare. Miniştrii din acest guvern, secretarii de stat, subsecretarii de stat, preocuparea lor este cum să hrănească o imensă clientelă de partid. În timpul acesta, românii au suferit cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani. Este cea mai mare inflaţie din 2003 încoace. Şi ratele la bănci au crescut de aproape patru ori în ultimul an.

Şi reprezentanţii AUR şi-au întocmit propriul document critic la adresa coaliţiei de la putere, în care acuză actualul executiv de incompetenţă şi lipsă de voinţă politică pentru adoptarea unor măsuri care să ajute populaţia şi economia.

George Simion, liderul Alianţei pentru Unirea Românilor: Problema energetică a fost tergiversată, lucrurile cerute de noi, ca opoziţie parlamentară, mixul energetic şi reglementarea pieţei, care trebuiau făcute încă de acum un an, de la instalarea guvernului, nu s-au făcut. Felul în care au fost, chipurile, majorate pensiile este o bătaie de joc. În loc să mărească pensiile cu o sumă fixă, de exemplu, 1.250 de lei toate pensiile şi să ajungem cât de cât la un normal, s-a preferat varianta cu 12,5%, care nu atinge nici măcar rata inflaţiei.

Cabinetul condus de Nicolae Ciucă s-a instalat la putere pe 25 noiembrie 2021 şi se bazează pe o largă majoritate parlamentară, formată de PSD, PNL şi UDMR, susţinută şi de reprezentanţii grupului minorităţilor naţionale, altele decât cea maghiară. (RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI)


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Noiembrie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste