Premierul Belgiei și președintele Iohannis au vizitat Baza Mihail Kogălniceanu

Președintele Klaus Iohannis, premierul belgian, Alexander De Croo și premierul român Nicolae Ciucă au vizitat astăzi baza militară Mihail Kogălniceanu.

NATO continuă eforturile pentru a asigura răspunsul Alianţei la orice ameninţare posibilă, în noul context creat de invazia rusă în Ucraina. Va fi un răspuns prompt, hotărât şi robust, a transmis astăzi preşedintele Kaus Iohannis, care a vizitat din nou baza militară Mihail Kogălniceanu, de această dată, împreună cu prim-ministrul belgian, Alexander De Croo şi cu premierul Nicolae Ciucă.

300 de militari belgieni sunt dislocaţi la această bază, iar astăzi au fost salutaţi şi de şeful Guvernului de la Bruxelles.

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat prezenţa trupelor NATO în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Klaus Iohannis: Dragi militară români şi cei din alte state membre NATO, vă aflaţi aici, umăr lângă umăr şi sunteţi astăzi expresia concretă a hotărârii noastre de a întări în continuare descurajarea şi apărarea aliate în regiunea Mării Negre. Mulţumesc, domnule prim-ministru De Croo, pentru contribuţia militarilor belgieni aflaţi pe teritoriul României.

Premierul Belgiei, Alexander De Croo: Prezenţa voastră aici este valoroasă şi necesară. Ea trimite un mesaj puternic întregii lumi, că vom apăra libertatea şi democraţia în Europa.

Premierul României, Nicolae Ciucă: Trebuie să creem şi să consolidăm o postură de apărare şi descurajare eficientă în Flancul de est al NATO. Ne bazăm pe sprijinul dumneavoastră pentru noua formă a conceptului strategic NATO, care trebuie să cuprindă ameninţarea Rusiei sub forma ei reală, care necesită întărirea prezenţei permanentă a NATO în flancul de est.

Militarii belgieni li se alătură celor americani şi olandezi, deja prezenţi aici, care fac parte din trupele terestre şi se alătură detaşamentelor britanic, italian şi român, care efectuează împreună misiuni de poliţie aeriană întărită sub comandă NATO.

VIDEO:


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Aprilie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste