Traian Băsescu: Nu demisionez din Parlamentul European

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, afirmă că nu are de ce să-şi dea demisia din funcţia de europarlamentar.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, afirmă că nu are de ce să-şi dea demisia din funcţia de europarlamentar, pe care o deţine în prezent după ce, recent, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că a fost colaborator al Securităţii, ca poliţie politică.


Traian Băsescu: Nu cred că am de ce pentru că eu am fost ales cu anunţul CNSAS-ului făcut, deci nu a fost un lucru pe care cei care m-au ales l-au aflat după alegere. Şi acum sunt convins că nu există nicio frază care să implice declaraţii politice sau atitudini politice. Nu există nici măcar o singură frază.

Traian Băsescu a mai spus că după ce va părăsi vila de protocol doreşte să-şi cumpere un apartament de trei camere care să nu fie izolat de lume, cu magazine şi o staţie de metrou în apropiere.

Fostul preşedinte a revenit de la Bruxelles, unde a fost internat pentru o pneumonie netratată la timp.

Fostul președinte al României Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică, a decis Înalta Curtea de Casație și Justiție.

Sentința este definitivă, iar fostul președinte afirmă că nu o comentează, însă anunță că va deschide un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

”Magistraţii Înaltei Curţi au respins definitiv ca nefondat recursul fostului președinte față de decizia prin care a fost declarat colaborator al securității ca poliție politică. În septembrie 2019, Curtea de Apel București, instanța de fond, a admis acţiunea CNSAS şi a decis că fostul președinte Traian Băsescu a colaborat cu securitatea comunistă. CNSAS a relatat că pe parcursul colaborării cu securitatea Traian Băsescu a furnizat informații prin care se denunțau activități potrivite regimului totalitar comunist, precum intenția de a pleca în străinătate și relații cu cetățeni străini existente în notele informative date în 5 mai 1975. Consiliul susținea că informațiile furnizate de Traian Băsescu vizează îngrădirea dreptului la viață privată și dreptul la liberă circulație. În timpul procesului de la Curtea de Apel București Traian Băsescu a negat că ar fi fost colaborator al fostei securități. Potrivit Legii 243 din 2021, în urma acestei decizii definitive de colaborare cu securitatea fostul președinte Traian Băsescu își va pierde dreptul la indemnizație și la locuință, primite în urmă exercitării funcției de șef al statului.”


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 1 Aprilie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste