Centre de recoltare a probelor biologice de la pacienţii COVID, la mai multe spitale din Capitală

Ministrul Sănătăţii a decis înfiinţarea centrelor de recoltare a probelor biologice de la pacienţii COVID la mai multe spitale din Capitală şi judeţul Ilfov.

Ministrul Sănătăţii anunţă, într-un comunicat, că a decis, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, să înfiinţeze centre de recoltare a probelor biologice de la pacienţii simptomatici COVID la mai multe spitale din Capitală şi judeţul Ilfov, pentru scurtarea timpului de aşteptare şi pentru a asigura accesul rapid la serviciile medicale ale pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

Pacienţii cu formele uşoare de boală vor fi îndrumaţi, dacă se pot deplasa cu mijloacele de transport proprii de către operatorii de la call center DSPMB, către aceste centre, unde li se vor recolta probe biologice, după care se întorc la domiciliu, iar ulterior li se va comunica rezultatul.

Pentru pacienţii nedeplasabili sau cei care solicită în mod expres testare la domiciliu ambulanţa va asigura în continuare prelevarea probelor biologice şi acordarea asistenţei medicale.

Raportul Serviciului de Ambulanţă al municipiului Bucureşti şi judeţul Ilfov a arătat o creştere rapidă a solicitărilor pentru testarea la domiciliu a pacienţilor care prezintă simptome de infecţie respiratorie, compatibile cu infecţia cu SARS-CoV-2 şi care a dus la întârzieri ce depăşesc 72 de ore.

Este vorba despre peste 2.000 de solicitări.

În acest context, ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a avut ieri mai multe teleconferinţe cu secretarii de stat responsabili din instituţie, cu direcţiile de sănătate publică, managerul Srviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi managerii spitalelor din Bucureşti şi Ilfov.

Capacitatea de testare la nivel naţional a crescut în ultima perioadă

Capacitatea de testare la nivel naţional a crescut în ultima perioadă. Circa o treime din medicii de familie au încheiat contracte pentru asigurarea testării în cabinete, au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Pe site-ul instituţiei poate fi consultată şi harta centrelor de evaluare în ambulatoriu pentru pacienţii COVID-19.

În prezent sunt disponibile 174 de astfel de centre, iar până săptămâna viitoare ar urma să fie funcţionale 230.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Ianuarie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste