Ministerul Justiției a finalizat proiectul de lege privind desființarea SIIJ

Proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a fost finalizat.

Ministerul Justiției a finalizat proiectul de lege privind desființarea Secției speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Instituția anunță într-un comunicat că săptămâna care vine va iniția demersurile pentru aprobarea documentului în Guvern, astfel încât el să fie înaintat apoi Parlamentului în prima jumătate a lunii februarie, după începerea noii sesiuni legislative.

Ministerul Justiției precizează totodată că va relua și demersurile în privința legilor justiției și modificării codurilor penale, astfel încât acestea să poată fi aprobate de Parlament până finalul lunii martie.

Ministerul Justiției își reafirmă poziția de susținere a supremației dreptului european, stipulată în Tratatul de la Lisabona și recunoscută ca atare de Constituția României, se mai arată în comunicat.

Mai multe detalii aici: https://www.just.ro/comunicat-de-presa-privind-planul-de-actiuni-imediate-ale-ministerului-justitiei-in-directia-realizarii-obiectivelor-din-cadrul-mecanismului-de-cooperare-si-verificare/


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Ianuarie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste