TVA pentru unii consumatori casnici va fi redusă. Vezi măsurile pentru protejarea cetăţenilor

TVA pentru unii consumatori casnici va fi redusă şi vor fi eliminate şi o parte din costurile care apar pe facturi, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Noi măsuri pentru protejarea cetăţenilor faţă de creşterea preţurilor la energie urmează să fie luate de Guvern de la 1 aprilie, a anunţat, ieri, premierul Nicolae Ciucă.

Astfel, TVA pentru unii consumatori casnici va fi redusă şi vor fi eliminate şi o parte din costurile care apar pe facturi.

Se analizează introducerea unor măsuri de sprijin şi pentru IMM-uri, cu condiţia ca acestea să păstreze locurile de muncă, a subliniat premierul după o întâlnire cu mai mulţi miniştri, dar şi cu reprezentanţii ANRE:

Nicolae Ciucă: Pentru garantarea eficienței măsurilor de protecție a cetățenilor, consumatori casnici, urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate. Până la refacerea calculelor de către furnizori, aceste categorii de facturi nu vor fi purtătoare de penalități. De la 1 aprilie, consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 kw/oră vor beneficia de o nouă schemă de protecție, care va include TVA redusă la 5%, precum și compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum. Vom elabora o schemă de sprijin și pentru gaze naturale.
 
Premierul Nicolae Ciucă a mai spus că aceste măsuri vor fi prezentate în prima şedinţă a coaliţiei de guvernare.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Ianuarie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste