Sorin Grindeanu este preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor

Funcţia de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor a fost preluată de social-democratul Sorin Grindeanu .

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis cu majoritate de voturi ca funcţia de preşedinte interimar al forului legislativ să fie preluată de social-democratul Sorin Grindeanu.

Potrivit regulamentului, până la alegerea unui preşedinte cu drepturi depline, conducerea Camerei Deputaţilor este asigurată prin rotaţie şi pe bază de vot de cei patru vicepreşedinţi, timp de 2 săptămâni, fiecare.

Deputatul PSD spune că susţinerea primită nu reflectă însă şi creionarea unei majorităţi parlamentare pentru investirea unui guvern stabil, aceasta pentru că nu ar fi primit şi voturile liberalilor în Biroul Permanent al Camerei.

Sorin Grindeanu: A fost un vot, în care cei de la PSD şi toţi ceilalţi, sunt şapte, au votat pentru mine. Următoarea propunere era doamna Cristina Prună, având eu majoritatea, nici nu s-a mai supus la vot. PNL nu m-a votat. Cred că în acest moment reintrăm pe un făgaş constituţional. Am luat act de depunerea mandatului domnului Nicoale Ciucă, deci în acest moment nu mai avem nici măcar un premier desemnat. Vom avea şedinţă la partid şi vom stabili strategia.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Noiembrie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste