Iohannis: Statul român a eşuat în misiunea sa fundamentală de a-şi proteja cetăţenii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este îngrozit de tragedia care a avut loc la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineaţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa şi a transmis condoleanţe familiilor îndoliate.

Potrivit şefului statului, aceasta este o nouă dramă teribilă, care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat şi pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19.

Preşedintele României, mai precizează că statul român a eşuat în misiunea sa fundamentală de a-şi proteja cetăţenii şi a cerut premierului şi ministrului sănătăţii să ia toate măsurile necesare şi să facă absolut tot ce este posibil pentru a preveni ca un alt incident să se mai întâmple în spitalele din ţară.

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu izbucnit vineri la secţia de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa.

Cauzele tragediei nu au fost stabilite, însă mai multe controale făcute în ultimii ani au descoperit o serie de deficienţe şi improvizaţii.

Este al treilea astfel de eveniment care are loc în mai puţin de un an în România, după incendiile de la Piatra Neamţ şi de la Matei Balş din Capitală.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Octombrie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste