CCR ar putea anunţa data la care va dezbate sesizarea Guvernului

Curtea Constituţională ar putea anunţa data la care va dezbate sesizarea Guvernului despre conflictul instituţional cu Parlamentul.

Curtea Constituţională ar putea anunţa astăzi data la care va dezbate sesizarea Guvernului privind un conflict instituţional cu Parlamentul legat de depunerea moţiunii de cenzură iniţiată de USR-PLUS şi AUR.

De acest termen este legată şi data la care va fi dezbătută şi votată moţiunea, potrivit unei decizii de septămâna trecută a conducerii Legislativului, votată de reprezentanţii PNL, PSD şi UDMR, în pofida opoziţiei preşedinţilor celor două camere şi a iniţiatorilor.

Ieri a fost data limită până la care părţile implicate puteau să depună punctele de vedere, iar conducerea Parlamentului, cu voturile majorităţii de la PNL, PSD şi UDMR, a trimis judecătorilor o poziţie în care ar da dreptate Guvernului.

Este pentru prima dată când Senatul şi Camera Deputaţilor transmit la Curtea Constituţională un punct de vedere defavorabil legislativului, spun parlamentarii USR-PLUS, care acuză că în document nu a fost inclusă şi opinia lor.

În sesizarea depusă la CCR, premierul Florin Cîţu invocă o conduită neconstituţională, neloială şi abuzivă faţă de autoritatea executivă, întrucât moţiunea de cenzură ar fi fost iniţiată depusă şi comunicată cu încălcarea dispoziţiilor legii fundamentale.

Moţiunea AUR şi USR-PLUS ar urma să fie votată abia după ce Curtea Constituţională se va pronunţa în acest caz.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 15 Septembrie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste