Cîțu: PNRR conține reforme necesare pentru dezvoltarea ţării

Premierul Cîțu afirmă că este vorba despre reforme importante, cum ar fi cele ale companiilor de stat, sistemului de pensii publice, a legii salarizării.

Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare, care va fi finalizat în zilele următoare şi trimis la Comisia Europeană până pe 31 mai, conţine reforme necesare pentru dezvoltarea ţării, a subliniat premierul Florin Cîţu, după ce unele dintre acestea au fost criticate în spaţiul public.

Şeful executivului a amintit că este vorba despre reforme importante, cum ar fi cele ale companiilor de stat, sistemului de pensii publice, a legii salarizării.

El a spus că nu sunt măsuri noi, dar sunt necesare pentru dezvoltare:

Florin Cîţu: Nu e nimic nou, este ceea ce am spus din primul moment: vom reforma companiile statului, vom reduce risipa, vom elimina furtul din banul public care a fost practicat ani de zile de PSD. Vom avea o lege a salarizării care va lega performanţa de venit, vom avea o lege a pensiilor care va fi sustenabilă şi peste 15 ani. Toate acestea sunt lucruri pe care le-am anunţat şi le-am pus în strategia fiscal-bugetară, în planul de convergenţă şi ele sunt şi în PNRR. Sunt lucruri pe care ni le-am asumat public şi ni le vom asuma de fiecare dată. Dacă înţelegem că dacă vrem să depăşim această perioadă de 30 de ani în care România a rămas cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor în Uniunea Europeană, trebuie să facem aceste reforme.

Guvernul de la Bucureşti a avut numeroase consultări cu reprezentanţii Comisiei Europene asupra unor aspecte din Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare, prin care România ar putea beneficia de 29 de miliarde de euro din fonduri europene.

Social-democraţii solicită dezbaterea acestuia în Parlament. Premierul spune că proiectul va fi prezentat tuturor partidelor politice, parteneri sociali, patronate, dar nu va fi supus votului.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Mai 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste