Prefectul Capitalei: Vom avea o perioadă de monitorizare de o săptămână

În Capitală, autorităţile au stabilit că purtarea măştii de protecţie rămâne obligatorie în apropierea şcolilor, pe o rază de 50 m, acestea fiind spaţii în care se creează aglomeraţie.

Ieri a fost prima zi cu măsuri de relaxare, în contextul pandemiei.

Masca de protecţie nu mai este obligatorie în spaţiile exterioare, cu excepţia zonelor aglomerate, ca de exemplu pieţe, târguri şi staţii ale transportului în comun, magazinele au revenit la programul normal şi a fost ridicată interdicţia d edeplasare pe timpul nopţii.

În Capitală, însă, autorităţile au stabilit că purtarea măştii de protecţie rămâne obligatorie în apropierea şcolilor, pe o rază de 50 m, acestea fiind spaţii în care se creează aglomeraţie.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă urmează să adauge şi altfel astfel de locuri din Bucureşti în care se va impune folosirea măştilor în exterior chiar şi după relaxara acestei restricţii, a anunţat prefectul Alin Stoica.

Alin Stoica: Vom avea o perioadă de monitorizare de o săptămână, în care DSP, Poliţia şi Jandarmeria vor monitoriza şi vor face propuneri către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Se pot forma aglomerări în parcuri, pentru că sunt prea puţine pentru câţi suntem noi în Bucureşti sau în Centrul Vechi, de exemplu, dar urmează să primim nişte propuneri concrete şi probabil într-o săptămână, pe baza acelor propuneri, evident, şi în funcţie de situaţia epidemiologică, dacă se impune, atunci vom veni cu precizări suplimentare. Acum, în momentul acesta, în afară de perimetrul şcolilor nu avem alte propuneri.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Mai 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste