România se pregăteşte pentru o digitalizare accelerată

În acest moment, numărul de profesionişti de top din domeniu este încă redus şi este nevoie de pregătirea întregului lanţ al securităţii cibernetice, de la educaţie, cercetare şi până la formularea de soluţii.

România se pregăteşte pentru o digitalizarea accelerată care va fi facilitată de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, afirmă ministrul cercetării, Ciprian Teleman.

El a precizat, la un eveniment de specialitate, organizat online, că în acest moment numărul de profesionişti de top din domeniu este încă redus şi că este nevoie de pregătirea întregului lanţ al securităţii cibernetice, de la educaţie, cercetare şi până la formularea de soluţii.

Ciprian Teleman: Avem, pe de o parte, zona guvernamentală care a fost un pic mai grijulie din punctul acesta de vedere şi vedem instituţii care îşi fac foarte bine treaba, dar în acelaşi timp va trebui să ne îngrijim de zona antreprenorială, care în momentul de faţă este complet nepregătită, tratează într-un mod artizanal acest subiect al securităţii cibernetice, pe repede înainte. Au mulţi autodidacţi, însă lipseşte în multe cazuri rigoarea şi efectele se văd în multe situaţii. Sunt multe cazuri de victime ale atacurilor cibernetice. Zona asta antreprenorială care ar trebui să fie, în fond, partea cea mai consistentă a economiei, va trebui să treacă prin procesul ăsta de educaţie şi de adaptare la lumea digitală. La fel trebuie să ne îngrijim şi de această educaţie în rândul populaţiei, pentru că populaţia este un actor important în ceea ce înseamnă universul digital al ţării.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Martie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste