Cheltuielile legate de centrele de vaccinare vor fi suportate de la bugetul de stat

Toate cheltuielile legate de centrele de vaccinare vor fi suportate de la bugetul de stat şi nu de primării.

Toate cheltuielile legate de centrele de vaccinare vor fi suportate de la bugetul de stat şi nu de primării, a anunţat, aseară, liderul Asociaţiei Municipiilor din România, primarul Clujului, Emil Boc, după discuţii avute la Ministerul Finanţelor.

O ordonanţă de urgenţă în acest sens urmează să fie emisă săptămâna aceasta.

Subiectul principal abordat în cadrul întâlnirii cu ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a fost cel legat de acoperirea cheltuielilor cu organizarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, a declarat la finalul discuţiilor preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc.

Emil Boc: Ministrul finanţelor a spus foarte clar că legea statului român va fi respectată. Ce spune legea statului român? Şi mă refer aici la strategia naţională de vaccinare aprobată de Guvernul României. Toate cheltuielile legate de dotarea centrelor de vaccinare şi de plată a personalului se suportă de la bugetul central. Ministrul finanţelor ne-a asigurat că această prevedere legală va fi respectată.

Emil Boc a precizat că nu are nimic personal cu ministrul sănătăţii, dar că nu înţelege cum a fost posibil ca acesta să ignore reglementările existente şi să semneze o ordonanţă de urgenţă în care se prevedea suportarea de către administraţiile locale a acestor cheltuieli.

El a adăugat că reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România solicită ca, pe viitor, toţi miniştrii să ţină cont de legislaţia în vigoare şi să nu se mai aloce niciodată atribuţii suplimentare pentru administraţia locală fără a se asigura şi resursele financiare în vederea implementării acestor sarcini şi numai după consultarea administraţiei publice locale.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Ianuarie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste