Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier

Ludovic Orban: Am luat decizia ca astăzi să-mi depun mandatul de prim-ministru.

Vă prezentăm declarația lui Ludovic Orban în care și-a anunțat depunerea mandatului de premier:

Ludovic Orban
: În data de 6 decembrie cetăţenii români şi-au exprimat votul în cadrul alegerilor pentru Parlamentul României. Am luat decizia ca astăzi să-mi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis. Odată exprimată voinţa cetăţenilor, trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern. România are nevoie de un guvern responsabil, de un guvern care să reprezinte voinţa cetăţenilor români care îşi doresc modernizarea României, dezvoltarea României şi decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar, că nu mă cramponez de funcţia de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din formaţiunile politice de centru-dreapta care susţin cu claritate orientarea euroatlantică a României şi care vor cu adevărat să utilizeze toate resursele pe care le va avea România la dispoziţie şi, de asemenea, să fructifice oportunităţile pentru a putea să crească calitatea vieţii pentru fiecare dintre cetăţenii români. Îmi închei mandatul de premier după un an şi o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii, alături de ceilalţi cetăţeni ai lumii, s-au confruntat cu o pandemie şi cu o criză economică fără precedent. Am încercat să-mi fac datoria faţă de România şi plec din funcţia de premier cu conştiinţa datoriei împlinite. Tot ce a fost omeneşte posibil, atât eu, cât şi colegii mei din echipa guvernamentală am făcut. Am încercat să găsim răspunsurile potrivite la toate provocările cu care s-a confruntat România. Pe 6 decembrie românii care au participat la vot au decis componenţa viitorului parlament.

Obiectivul pe care îl am este acela de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. Obiectivul perioadei care va urma este acela de a fi implicat în negocierile pentru formarea unui guvern care să ofere românilor garanția unei direcții corecte pentru România și garanția unei capacități de a utiliza toate resursele și toate oportunitățile pe care România le va avea la dispoziție în următorii patru ani.


Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României. De asemenea, am încredere că în negocierile care vor fi declanșate de președintele României vocea rațiunii va triumfa și vreau să spun foarte clar: demisia mea vreau să arate un lucru limpede: nu mă cramponez de nicio funcție; nu pun condiții. Pentru mine, interesul României este deasupra interesului Partidului Național Liberal și deasupra intereselor mele personale. Am convingerea că în zilele care vor urma negocierile vor duce cu adevărat la un guvern care să aibă capacitatea de a duce România înainte, de a face față provocărilor cu care ne confruntăm și mai ales de a pregăti relansarea economică a României, după ce vom trece de pandemie.
Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi în grelele bătălii pe care le-am dus în acest an de zile. De asemenea, vreau să le transmit cetățenilor români că orice măsură pe care am luat-o, chiar dacă a generat efecte nefavorabile pentru oameni, a fost luată cu un singur scop, și anume acela de a apăra sănătatea și viața românilor și de a apăra locurile de muncă ale românilor.

(Transcriere text: Agenția de presă RADOR)


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 7 Decembrie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste