AEP va lua o decizie privind procesul de votare în localităţile plasate în carantină

Astăzi Autoritatea Electorală Permanentă va lua o decizie privind procesul de votare în localităţile plasate în carantină.

Este ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, care se desfăşoară în condiţii speciale, din cauza pandemiei de coronavirus.

Astăzi Autoritatea Electorală Permanentă va lua o decizie privind procesul de votare în localităţile plasate în carantină.

Românii merg peste două zile la vot pentru a-şi alege viitorii senatori şi deputaţi pentru un mandat de patru ani.

Secţiile vor fi deschise duminică de la ora 7:00 până la ora 21:00. Cetăţenii români din diaspora pot vota timp de două zile.

Primii care-şi vor exercita acest drept sunt cetăţenii din Noua Zeelandă. Secţiile din Auckland se deschid în această seară la ora 20:00, ora României.

Scrutinul are loc în condiţii stricte impuse de starea de alertă în vigoare pe teritoriul României.

Având în vedere că mai multe localităţi din ţară sunt plasate în carantină, procedura de vot urmează să fie definitivată azi, astfel încât cei care vor să-şi exprime opţiunea să nu mai aibă nevoie de declaraţie pe proprie răspundere pentru a justifica deplasarea către secţia în care sunt arondaţi.

Şi premierul Ludovic Orban a declarat că persoanele din zonele aflate în carantină vor putea merge la vot fără aceste declaraţii

Pe de altă parte, pacienţii confirmaţi cu COVID-19, care sunt în izolare la domiciliu, nu au voie să iasă din casă şi trebuie să solicite urna mobilă.

La fel şi cei aflaţi în izolare pentru că au fost în contact cu un purtător al virusului.

În aceste situaţii, aceştia trebuie să trimită, astăzi, anumite documente sau copii privind situaţia epidemiologică în care se află, pentru a solicita urna.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 Decembrie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste