Controale la toate secţiile de terapie intensivă din ţară

Premierul Ludovic Orban a anunţat că vor începe controale la toate secţiile de terapie intensivă din ţară.

În urma tragediei de la Piatra Neamţ, premierul Ludovic Orban a anunţat că de mâine vor începe controale la toate secţiile de terapie intensivă din ţară pentru verificarea instalaţiilor şi aparaturii medicale.

Primul ministru, Ludovic Orban: Am solicitat ca echipe mixte ale Direcţiei de Sănătate Publică, partea de inspecţie sanitară şi din partea Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv pompierii, să efectueze o evaluare începând de luni în toate secţiile de terapie intensivă, o evaluare privitoare la toate instalaţiile de alimentare cu gaz pentru secţiile de terapie intensivă şi, de asemenea, la verificarea conformităţii cu reglementările în ceea ce priveşte toate măsurile pentru a asigura siguranţa pacienţilor şi a cadrelor medicale în cadrul secţiei de terapie intensivă.

10 persoane au decedat în urma incendiului izbuncnit aseară la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

7 oameni sunt în stare critică, printre care şi medicul de gardă, cu arsuri pe 40% din suprafaţa corporală.

Alte 3 persoane din aparatul medical au suferit arsuri. Forţele Aeriene au pus în desfăşurare o misiune de evacuare medicală.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 15 Noiembrie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste