Guvernul va ataca la CCR rectificarea bugetară

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va ataca Legea rectificării bugetare la Curtea Constituţională.

Guvernul va folosi toate pârghiile pentru a bloca intrarea în vigoare a legii rectificării bugetare, care prevede majorarea pensiilor cu 40%, de la 1 septembrie şi creşterea salariilor profesorilor, de anul acesta.

Precizarea a fost făcută ieri de premierul Ludovic Orban, după adoptarea documentului în Parlament, el menţionând că va ataca legea la Curtea Constituţională.

PSD, UDMR şi ALDE au fost în favoarea modificărilor aduse documentului, în timp ce PNL şi USR au votat împotrivă.

Ministrul de finanţe, Florin Cîţu, a spus că efectele aplicării legii ar duce la un deficit de 24 de miliarde de lei, respectiv 2,4% din PIB, pe acest an.

Florin Cîţu: Vom face tot ce este posibil să nu permitem acestor oameni să distrugă stabilitatea economică a României. Vom face tot ce este posibil, aşa cum am arătat şi până acum, şi acesta este un mesaj pentru toţi românii: vom administra în continuare precaut şi cu responsabilitate finanţele României, în perioada următoare. Ar fi o surpriză pentru mine ca cei de la Curtea Constituţională să spună că o lege votată fără sursă de finanţare este constituţională. Amendamentele care au fost votate în Parlamentul României nu au sursă de finanţare.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Septembrie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste