Alegeri locale 2020. Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic știri din activitatea candidaților înscriși în campania electorală pentru alegerile locale.

Bun găsit! Sunt Petruța Dinu. Au mai rămas trei săptămâni din campania pentru alegerile locale, iar candidații înscriși în cursa pentru un fotoliu de primar, președinte de consiliu județean sau consilier local continuă lansarea proiectelor în prezența susținătorilor.

* La sediul de campanie al candidatului independent Nicușor Dan este așteptat astăzi de la ora 14:00 premierul Ludovic Orban.

*Liceul Teoretic Dunărea din municipiul Galați, clădire construită în 1986 și în care învață 700 de elevi va beneficia de lucrări de reabilitare termică cu bani europeni. Contractul de lucrări a fost deja semnat de primarul Ionuț Pucheanu, candidat PSD pentru un nou mandat: Preocuparea este să oferim cele mai bune condiţii copiilor, iar pentru Liceul Dunărea am reuşit să atragem fonduri europene de aproape 400 de mii de euro. Lucrările din cadrul acestui proiect presupun termoizolarea completă a clădirii, înlocuirea tâmplăriei exterioare și montarea unui sistem de panouri termosolare și a unei pompe de căldură care va duce în cele din urmă la reducerea consistentă a consumului de energie pentru încălzire. Obiectivul este să atragem în continuare cât mai mulți bani europeni pentru modernizarea unităților de învățământ.

*Fostul internaţional Dorinel Munteanu deschide lista PMP la Consiliul Local Galați, anunță liderul filialei gălățene a PMP, Cătălin Cristache. Un alt sportiv de performanță, luptătorul K1 Cătălin Moroșanu va deschide lista PNL la Consiliul Județean Galați, iar candidatul Pro România pentru funcția de primar al municipiului Galați este fostul fotbalist Marius Stan, transmite corespondenta Radio România Maria Măndiță.

*Primar de peste 16 ani în Brașov, liberalul George Scripcaru este susținut în cursa pentru un nou mandat de ministrul fondurilor europene, Ioan Marcel Boloș, care a participat la evenimentul de prezentare a candidaților PNL.
George Scripcaru: Municipiul Braşov se dezvoltă, municipiul Braşov este într-un parcurs bun din punct de vedere economic, din punct de vedere investițional, din punct de vedere educațional, iar acest lucru trebuie să continue. Domnul ministru este un prieten al Brașovului cum nu a avut Braşovul poate altădată ca miniștri și vă spun acuma lucruri care nu le cunoașteți, de fiecare dată când am fost la București cu echipa de la Brașov ne-a ascultat, am stat și două-trei ore cu un ministru să detaliem proiectele Brașovului si asta înseamnă foarte mult pentru noi.
Reporter: La Primăria Brașov sun înscrişi cinci independenţi şi 11 candidaţi susţinuţi de partide, printre ei se numără senatorul USR Alen Coliban, senatorul PSD Florin Orțan, iar ALDE este reprezentat de fostul ministru al finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, ne-a transmis corespondentul nostru Adrian Cârneciu.

* Îmi doresc un Zalău curat și plin de tineri, conectat, competitiv, educat, creativ și solidar, un oraș cu adevărat european. spune Florin Remus Iordache candidatul Alianţei USR la Primăria municipiului Zalău.
Florin Iordache: Avem în parlamentul European un grup de oameni care fac mult bine României și sunt implicați în foarte multe proiecte care vor aduce cu siguranță bunăstare pentru țara noastră, iar acum USR-PLUS este pregătită să guverneze și pe plan local, listele prezentate de noi vor fi pline de tineri și de oameni care își doresc să facă treabă, să facă ceva cu adevărat bine pentru societate, care vor merge în consilii și primării pentru a-şi spune punctele de vedere și a se folosi de experiența pe care au dobândit- o în viața lor.
Reporter: A consemnat Adrian Lungu.

* Candidatul Partidului Pro România la Primăria Municipiului Timișoara este medicul Marius Craina. El consideră că viitoarea administrație locală trebuie să se preocupe de reabilitarea clădirilor și de creșterea siguranței cetățenilor: În fond şi la urma urmei care este rolul unui primar şi a unui consiliu local? Asigurarea și creșterea calității vieții în orașul pe care îl păstorește, ceea ce înseamnă termoficare, canalizare, electrificare. Acesta trebuie renovate, trebuie refăcute, astfel încât cei care încă mai locuiesc aici să poată beneficia de condițiile normale de viață pentru un municipiu al secolului 21.
Reporter: Pentru Primăria Timișoara sunt înscrişi 15 candidați, între ei actualul edil Nicolae Robu din partea PNL și Dominic Fritz din partea USR - PLUS, ne-a transmis corespondenta noastră Alina Bujancă.

*Cseke Attila, candidat UDMR pentru funcţia de primar al municipiului Oradea, propune acordarea de vouchere elevilor  în cadrul programului "Şcoala altfel":
Cseke Attlia: Noi propunem ca primăria să instituie și să acorde vouchere fiecărui elev care pot fi utilizate doar în timpul acestui program "Școala altfel" și propunem ca aceste vouchere să acorde gratuități la intrare numai pe acea perioadă a programului "Școala altfel" la instituții cu sediul în Oradea, la toate muzeele, la spectacole de teatru, la Teatrul de păpuși, la grădina zoologică, la Turnul Primăriei./apuscasu/schelaru


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 Septembrie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste