Eurodeputaţii solicită admiterea Bulgariei, României şi Croaţiei în Spaţiul Schengen

Solicitarea este inclusă într-o rezoluție în care se arată că revenirea rapidă la un Spaţiu Schengen deplin funcţional este necesară pentru a garanta libertatea de circulaţie.

Eurodeputaţii solicită Consiliului Uniunii Europene şi statelor membre să ia măsurile necesare pentru a admite Bulgaria, România şi Croaţia în Spaţiul Schengen.

Solicitarea este inclusă în rezoluţia votată ieri şi în care se arată că revenirea rapidă la un Spaţiu Schengen deplin funcţional este necesară pentru a garanta libertatea de circulaţie şi pentru a asigura redresarea economică a Uniunii Europene.

De asemenea, eurodeputaţii solicită de urgenţă o dezbatere privind un plan de redresare pentru Schengen, inclusiv măsuri pentru situaţii neprevăzute în cazul unui potenţial al doilea val al pandemiei.

Demersul vine în contextul în care după introducerea controalelor la frontierele interne, pentru a se limita pandemia de COVID-19, ţările Uniunii au început să elimine controalele şi restricţiile de călătorie aferente, transmite redactorul RRA, Petruţa Dinu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 21 Iunie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste