Cinci membri ai Guvernului au fost amendaţi de poliţia din Bucureşti

Cinci membri ai Guvernului au fost amendaţi, ieri, de poliţia din Bucureşti, după ce în spaţiul public a apărut o fotografie în care mai mulţi miniştri nu aveau mască de protecţie, iar unii dintre ei fumau în interior.

Poza a fost făcută într-un birou din clădirea Guvernului, iar în ea apar premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan şi miniştrii Lucian Bode, Virgil Popescu şi Bogdan Aurescu, nu purtau mască de protecţie şi aveau în mână pahare sau ţigări.

Astfel, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a aplicat ieri următoarele sancţiuni: doi membri ai Executivului au fost amendaţi cu câte 3000 de lei fiecare pentru că nu au purtat măşti şi au fumat în spaţii în care acest lucru este interzis, alte două persoane au fost sancţionate cu câte 2.500 de lei fiecare pentru nepurtarea măştii, a cincea persoană a fost amendată cu 1000 de lei pentru purtarea măştii de protecţie în mod necorespunzător.

Biroul de presă al Guvernului a anunţat că Ludovic Orban a achitat ieri, prin intermediul platformei ghiseul.ro, două amenzi în valoare de 3.000 de lei.

În comunicat se mai arată că premierul consideră că dacă regulile sunt încălcate, trebuie aplicate sancţiunile stabilite de lege, indiferent de persoana în cauză.

Au apărut şi reacţii pe scena politică.

Social-democratul Eugen Teodorovici cere demisia premierului, iar liderul PRO România, Victor Ponta, a postat pe Facebook un set de 10 reguli prin care îndeamnă la purtarea măşti în locuri închise şi la distanţare fizică.

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, notează, între altele, că România este într-o criză de sănătate publică şi orice pas greşit scade încrederea în autorităţi.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 31 Mai 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste