Klaus Iohannis: România va ieşi cu bine din criză

România va ieşi cu bine din criză, spune preşedintele Klaus Iohannis, care a prezentat o serie de măsuri de relansare economică, după întâlnirea avută astăzi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Într-o declaraţie de presă transmisă în direct de postul nostru de radio, şeful statului a făcut referire şi la decizia CEDO care spune că Laurei Codruţa Kövesi i s-au încălcat drepturi fundamentale ca urmare a hotărârii Curţii Constituţionale de revocare a sa din funcţia de procuror şef al DNA.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că decizia de astăzi a Curţii Europene a Drepturilor Omului nu poate rămâne fără consecinţe.

Credibilitatea Curţii Constituţionale este şi mai puternic zdruncinată, consideră şeful statului şi este de părere că acum Curtea are obligaţia de a revizuit decizia privind revocarea Laurei Codruţa Kövesi din funcţia de procuror şef al DNA, precum şi alte hotărâri luate în considerarea unor simple declaraţii, fie ele şi politice.

Preşedintele României s-a referit şi la planul de relansare economică după epidemia COVID-19 şi a susţinut că este nevoie de creşterea masivă a investiţiilor publice în toate tipurile de infrastructură, energetică, de transport sau sănătate.

Produsele româneşti reprezintă o resursă care va fi mai bine promovată, a mai spus şeful statului şi a adăugat că fondurile europene nerambursabile vor fi orientate către programe de sprijin pentru companii, dar şi către proiectele mari de infrastructură.

De asemenea, după încheierea stării de urgenţă va fi păstrat sprijinul pentru acordarea şomajului tehnic şi vor fi introduse noi măsuri privind munca flexibilă.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 5 Mai 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste