MAE: Afirmaţiile ministrului Péter Szijjártó sunt provocatoare şi inadecvate

Ministerul Afacerilor Externe califică drept provocatoare şi inadecvate afirmaţiile ministrului ungar de externe, Péter Szijjártó.

Într-o înregistrare video postată pe pagina sa de socializare, ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, îi cere preşedintelui României, Klaus Iohannis, să acorde mai mult respect maghiarilor.

Demnitarul ungar spune că şeful statului român a făcut o declaraţie care ar putea incita la ură şi a adăugat că marea majoritate a maghiarilor din Transilvania şi-a exprimat votul în favoarea acestuia la algerile prezidenţiale şi de aceea mesajul Ungariei către acesta este că trebuie acordat mai mult respect maghiarilor.

În replică, MAE român a emis un comunicat de presă în care arată că afirmaţiile ministrului Péter Szijjártó sunt provocatoare şi inadecvate.

Oficialul ungar deturnerază în mod absolut regretabil sensul afirmaţiilor preşedintelui României cu privire la proiectul de lege privind statutul aşa-zisului Ţinut Secuiesc.

Aceasta este o temă care se circumscrie exclusiv unei dezbateri interne din România cu privire la un demers legislativ care contravine Constituţiei române, partea ungară neavând a se pronunta asupra acestui subiect, menţionează MAE.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 30 Aprilie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste