UE are nevoie de investiţii semnificative pentru a reface economiile ţărilor membre

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a subliniat că este nevoie de investiţii semnificative pentru a reface economiile din UE.

Preocupare pentru redeschiderea economiilor este şi în Uniunea Europeană, unde cei 27 de miniştri de finanţe au cerut ieri tuturor băncilor să se abţină de la acordarea dividendelor pentru a avea astfel cât mai mult capital pentru injecţii în economia reală.

Miniştrii apelează la bănci să sprijine şi gospodăriile şi întreprinderile pentru a asigura astfel continuarea activităţilor.

Următorul cuvânt de ordine în Europa este solidaritatea.

Membrii Parlamentului European au cerut liderilor Uniunii să urgenteze adoptarea unui pachet masiv de stimulare şi reconstrucţia economică.

Preşedinta Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, a afirmat în dezbateri că un instrument util ar fi bugetul multianual al Uniunii.

Deputaţii au recunoscut că Uniunea Europeană ar fi putut acţiona mai devreme şi mai rapid, dar au subliniat faptul că solidaritatea la nivel european a fost restabilită.

În cadrul dezbaterii din Parlamentul European, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, arăta că Europa a devenit centrul viu al solidarităţii şi a subliniat că este nevoie de investiţii semnificative pentru a reface economiile din Uniunea Europeană.

În context, ea a amintit că răspunsul colectiv al Uniunii Europene este cel mai impresionant din întreaga lume şi depăşeşte 3.000 de miliarde de euro. 

Ursula von der Layen: Bugetul european va fi practic nava-mamă care va ghida redresarea noastră. Vom folosi capacitatea întregului buget al UE pentru crea un efect de pârghie pentru a genera investiţiile de care avem nevoie pentru a consolida piaţa unică după corona.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Aprilie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste