Autorităţile vor să regleze mai multe aspecte care ţin de navigatori

O nouă ordonanță militară va regla mai multe aspecte care ţin de navigatori şi cei care desfăşoară munci agricole în zona graniţei cu Bulgaria.

Autorităţile vor să regleze şi mai multe aspecte care ţin de navigatori şi cei care desfăşoară munci agricole în zona graniţei cu Bulgaria.

Ministrul de interne a declarat că prevederile vor fi incluse într-o nouă ordonanţă militară.

Marcel Vela: Navigatorii, de exemplu, cei care atunci când se duc cu marfă, cu şlepul, cu nava într-o ţară în amonte pe Dunăre, ei rămân pe vapor, nu sunt sub riscul de a fi contaminaţi într-o ţară într-o zonă roşie şi în această situaţie, cred că ar trebui să intre în aceeaşi categorie de excepţii ca şi şoferii de camioane. În acelaşi timp, trebuie să oferim posibilitatea muncitorilor agricoli de pe o parte sau alta a graniţei de sud cu Bulgaria să poată avea aceleaşi posibilităţi şi excepţii ca şi lucrătorii de pe graniţa de vest, unde şi cetăţenii maghiari şi români poţi trece dintr-o parte în altă pe o anumită distanţă să facă lucrări agricole sau alte activităţi economice.

Ministrul de interne a vizitat, duminică seara, punctele de trecere a frontierei de la Nădlac pentru a verifica modul în care se desfăşoară pe tranzitul camioanelor şi ale autoturismelor şi a mulţumit românilor din diaspora că au înţeles situaţia excepţională provocată de voronavirus şi au ales să nu vină în ţară de sărbători.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Aprilie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste