Ministrul Sănătății: Următoarele două săptămâni vor fi critice

Ministrul Sănătăţii atrage atenţia că următoarele două săptămâni vor fi critice şi insistă pe respectarea măsurilor de prevenţie.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, atrage atenţia că următoarele două săptămâni vor fi critice şi insistă pe respectarea măsurilor de prevenţie. În primul rând, distanţarea socială.

Se doreşte ca şi capacitatea de testare pentru COVID-19 să crească semnificativ de săptămâna viitoare, de la puţin peste 3.700 de teste zilnic în prezent la 5.000, anunţau zilele trecute autorităţile.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, doctorul Alexandru Rafila, consideră, însă, că această capacitate ar trebui să fie dublă, de 8.000 până la 10.000 de teste pe zi, pentru a putea fi testaţi toţi cei care ar putea fi infectaţi.

Alături de alţi specialişti în domeniu, el a propus Ministerului Sănătăţii ca testarea să se facă în centre regionale puternice, 25-30 de astfel de unităţi la nivel naţional, în care să se lucreze permanent, inclusiv în weekenduri, cu personal calificat care să livreze rezultate de încredere.

În prezent, în cele 55 de centre de testare din România există 150 de aparate pentru testare real-time PCR, însă nu toate sunt funcţionale, iar personalul de specialitate este insuficient , a transmis reporterul RRA Adriana Turea.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Aprilie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste