Institutul Cantacuzino crește numărul de teste realizate zilnic

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, se pot prelucra acum aproape 400 de probe în 24 de ore, faţă de doar 250 la începutul activităţii de testare.

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medicomilitară Cantacuzino a reuşit creşterea numărului de teste realizate zilnic pe probe recoltate de la pacienţii suspecţi de infecţie cu noul coronavirus.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, se pot prelucra acum aproape 400 de probe în 24 de ore, faţă de doar 250 la începutul activităţii de testare.

Până acum Laboratorul infecţii respiratorii virale al institutului a efectuat teste pentru aproape 4.500 de probe.

1760 de noi cazuri de COVID 19,  confirmate în România

În România au fost confirmate până acum 1760 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 308 noi cazuri înregistrate de ieri până acum.

Aceasta reprezintă cea mai mare creştere în 24 de ore de la diagnosticarea primului caz în ţara noastră, pe 26 februarie. 38 de pacienţi sunt internaţi acum la terapie intensivă, 31 unul dintre ei fiind în stare gravă.

Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

Dintre persoanele infectate, 169 au fost declarate vindecate şi externate, cele mai multe la Bucureşti, 79.

Au fost înregistrate până acum şi 40 de decese. Unul dintre decesele înregistrate astăzi a fost al unei femei de 27 de ani care suferea de diabet şi care era internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Pacienta a fost consultată anterior la Dorohoi şi Botoşani până să i se confirme infecţia cu noul coronavirus. Potrivit corespondentei noastre Gina Poenaru, peste 45 de cadre medicale care au interacţionat cu pacienta sunt acum în izolare.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 29 Martie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste