PSD va extinde moţiunea de cenzură la întreaga activitate a guvernului Orban

Conducerea centrală a PSD a decis să extindă moţiunea de cenzură la întreaga activitate a guvernului Orban, nu numai la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Social-democraţii au  anunţat că au numărul necesar de semnături pentru depunerea documentului.

La vot se bazează, deocamdată, doar pe UDMR, dar continuă negocierile cu orice parlamentar interesat.

Conducerea interimară a PSD a decis să solicite, în perioada imediat următoare, departamentelor partidului reactualizarea programului de guvernare în raport cu ultimele măsuri luate de cabinetul Orban.

Deputatul PSD Olguța Vasilescu susține că partidul aflat la guvernare trebuie să plece cât mai repede deoarece a reușit în trei luni să anuleze toate progresele economice înregistrate de România.

Olguţa Vasilescu: De la 2,97% deficit au ajuns la 4%, de la 35% datorie publică se prognozează o datorie publică de 39%, iar cursul leu - euro a cunoscut, de asemenea, o nivel fără precedent istoric.

Olguța Vasilescu a adăugat că se vor purta negocieri cu toți parlamentarii dispuși să voteze moțiunea de cenzură, iar dacă demersul va avea succes, săptămâna viitoare va fi stabilit în Comitetul Executiv Național dacă PSD va intra sau nu la guvernare.

Sunt lideri social-democraţi care spun că o variantă ar fi formarea unui guvern de uniune națională care să asigure tranziția către alegerile legislative din toamnă.

Secretarul general interimar al partidului, Paul Stănescu, spunea, însă, ferm, că PSD nu trebuie să își asume guvernarea.

Social-democrații au pregătită și soluția sesizării Curții Constituționale dacă demersul pentru demiterea cabinetului Orban nu va avea succes în Parlament.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 20 Ianuarie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste