Zeci de amendamente depuse la proiectul bugetului de stat

Partidele parlamentare au depus zeci de amendamente la proiectul bugetului de stat pe anul viitor.

Liderul USR, Dan Barna, spune că unul dintre amendamentele acceptate de guvern se referă la amânarea cu un an a intrării în vigoare a pensiilor speciale pentru primari.

USR a trimis Guvernului peste 60 de amendamente la proiectul bugetului de stat, care vizează tăierea fondurilor pentru Academia de Ştiinţele Securităţii Naţionale şi pentru Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, dar şi suplimentarea investiţiilor în educaţie şi infrastructură.

Amânarea cu un an a intrării în vigoare a pensiilor speciale pentru primari este unul din amendamentele acceptate de Cabinetul Orban - a anunţat preşedintele USR, Dan Barna:

Dan Barna: Derogarea pensiilor speciale pentru primari, un element important, acestea urmau să intre în vigoare la 1 ianuarie şi ar fi devenit drepturi câştigate, nu se mai putea face nimic. Am reuşit să obţinem acordul premierului şi acordul PNL pentru prorogarea acestui termen. De asemenea, un amendament cumva moral pentru ceea ce înseamnă educaţie de calitate în România, academiile-fantomă ale diverşilor politruci şi /.../ vor putea în continuare să-şi desfăşoare activitatea doar în baza resurselor proprii, nu vor mai folosi resurse publice ale statului.

Grupul parlamentar al PSD a depus 35 de amendamente de fond la proiectul de buget pentru anul viitor. Unul din ele este dublarea alocaţiilor pentru copii, cuprins în proiectul adoptat recent în Camera Deputaţilor şi, care, va aduce un efort bugetar de 6 miliarde de lei.

Deputatul social-democrat Daniel Suciu a declarat că asumarea bugetului în Parlament este o premieră nedorită.

Daniel Suciu: Acest buget este construit pe minciună, pe tăieri şi condamnă România, anul viitor, la subdezvoltare. În proiectul de buget nu sunt asigurate sumele pentru mărirea salariilor cadrelor diactice, de la 1 septembrie. Bombele pe care au încercat să le ascundă se află în asumarea pe modificările la Ordonanţa 114. Înseamnă că leagă din nou ratele românilor de ROBOR. Asta înseamnă că în 2020 ratele românilor vor creşte din nou.

PSD a depus şi şase amendamente pe fond la Ordonanţa de Urgenţă 114.

Şi PRO România a depus aici un amendament prin care doreşte exceptarea asistenţilor pentru persoanele cu dizabilităţi din categoria celor pentru care se interzice cumulul pensie-salariu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Decembrie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste