CSM cere declasificarea raportului MCV pe 2019

Consiliul Superior al Magistraturii cere declasificarea raportului Mecanismului de Verificare şi Cooperare pe 2019, pentru ca toţi membri Consiliului să poată avea acces la document.

Consiliul Superior al Magistraturii cere declasificarea raportului Mecanismului de Verificare şi Cooperare pe 2019, pentru ca toţi membri Consiliului să poată avea acces la document; de asemenea, prelungirea cu o săptămână a termenului de formulare a observaţiilor.

Invitarea de pe o zi pe alta la şedinţa de analiză a MCV şi regimul de document clasificat, impuse de Ministerul Justiţiei, urmăresc excluderea Consiliului din procedura formulării observaţiilor cu privire la concluziile raportului, se scrie într-un comunicat emis de Biroul de presă al CSM.

În ultima perioadă, presa a semnalat un conflict între ministrul justiţiei, Ana Birchall, şi şefa CSM, Lia Savonea, cu acuzaţii reciproce de încălcare a atribuţiilor şi a prerogativelor funcţiei. În plus, şapte membri ai CSM au solicitat revocarea din funcţie a Liei Savonea pentru, spun ei, modul defectuos în care aceasta a condus instituţia.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 20 Octombrie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste