Avram Iancu, comemorat la Țebea

La Ţebea au loc, duminică, festivităţi naţionale de comemorare a 147 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

Mii de oameni participă la acest eveniment. Printre ei se află şi premierul Viorica Dăncilă, după cum relatează corespondentul RRA Ilie Pintea.

Serbările naţionale de la Ţebea au început cu un ceremonial militar şi religios în onoarea eroului moţilor, Avram Iancu, de la a cărui moarte au trecut 147 de ani.

"Şi am venit acum în faţa mormântului lui Avram Iancu să-l pomenim. Şi ce ne spune el? Să ne iubim familia, săne iubim ţara, şi mai mult decât atât, ne învaţă Avram Iancu, eroul naţional, să ne jertfim pe altarul ţării".l

La ceremoniile din Cimitirul Eroilor de la Ţebea au luat parte numeroşi lideri politici, demnitari şi membri ai Parlamentului.

Premierul Viorica Dăncilă spunea că exemplul lui Avram Iancu ar trebui urmat şi de actuala clasă politică.

Viorica Dăncilă: Un omagiu adus eroului naţional Avram Iancu şi recunoştinţă pentru tot ceea ce a făcut. Sperăm ca oamenii politici de azi să înveţe din modul în care au acţionat eroii noştri naţionali.

De la ora 14, pe Câmpia moţilor de la Ţebea va avea loc un amplu spectacol folcloric, în cadrul căruia vor evolua artişti ai muzicii populare româneşti.

Aproape 5.000 de oameni sunt prezenţi la această oră la Ţebea, chiar dacă e înnorat şi se prognozează ploi în următoarele ore.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Septembrie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste